İzmir Denizcup Kapsamında 30 Ülkeden 64 Tenisçi Gelecek

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 4. İstanbul Denizcup'tan sonra İzmir Denizcup, 17-23 Temmuz 2012 arasında yapılacak.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret eden Federasyon Başkanı Ayda Uluç, yönetim kurulu üyeleri ve ana sponsor PTT Genel Müdürü Osman Tural, organizasyon hakkında bilgi verdi.İzmir'in EXPO 2020 adaylığı sürecinde bu tür organizasyonların Son derece önemli olduğunu belirten Vali Kıraç, gelen sporcuların şehrin tanıtımını adına önemli bir misyon üstlendiğini kaydetti.

Bu tür etkinliklere evsahipliği yapmanın Son derece önemli olduğunu aktaran Kıraç, gelen yabancı heyetlerden bu konuda destek isteyeceklerini söyledi.

Toplantıda hazır bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan da bu tür organizasyonların EXPO 2020 adaylık sürecinde ülke adına çok önemli olduğunu ifade etti.

Genel sporcuların dünyaca ünlü isimlerden oluştuğuna dikkat çeken Kaplan, bu sayede Türkiye ve İzmir'in adının dünya spor kamuoyunda bir defa daha duluyacağını ve bu tür organizasyonlarda kalıcı hale geleceğini anlattı.Ziyaret Sonunda Federasyon Başkanı Uluç, Vali Kıraç'a raket ve tenis topu hediye etti. Kıraç, raketle topu birkaç defa havaya atarak sektirdi .