Gümüşhane’de Karate Heyecanı

Türkiye Karate Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Minikler Şampiyonası Gümüşhane’de başladı.

Üç gün sürecek şampiyonaya 25 ilden 500’ün üzerinde minik karateci katılıyor.2011 yılında Türkiye’de en hızlı gelişen spor dalı unvanı alan karatede yaş gruplarına yönelik organizasyonların sayısı da artıyor. Alanya ve İstanbul’daki şampiyonalardan sonra bu kapsamdaki üçüncü organizasyon Gümüşhane’de başladı.

8 Temmuz’da sona erecek Türkiye Minikler Şampiyonası’nda 25 ilden 500 üzerinde sporcu tatamiye çıkacak. Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonu’ndaki şampiyonanın ilk gününde erkekler ve kızlar katada bireysel ve takım müsabakaları yapıldı. Türkiye Minikler Şampiyonası’nda yarın erkekler kumite, 8 Temmuz Pazar günü de kızlar kumite mücadeleleri yaşanacak. Organizasyonun açılış töreni yarın saat 13.00’te gerçekleşecek. ÇOCUKLAR KARATE YAPMALIGümüşhane Valisi ve Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Mayda, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen minik karatecileri ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Mayda önümüzdeki yıllarda karatede daha büyük şampiyonalara talip olacaklarını ifade etti.

Karatenin çocuklar için çok faydalı olduğunu belirten Mayda, “Karate, canlıların hareket etmesini sağlayan ve çocukların gelişiminde de ana unsurları oluşturan kuvvet, sürat, dayanıklılık ve esneklik gibi özelliklerin ahenk içerisinde gelişmesini sağlar." diyerek şunları söyledi:"Diğer birçok spordan farklı olarak karate, esneklik gelişimini ayrı ve öncelikli olarak ele alır ve çocukların gelecek yaşamlarında yaşam kalitelerini etkileyecek yüksek esneklik kabiliyeti kazandırır. Küçük yaşlarda alınan bu esneklik eğitimi bireyin geri kalan yaşamında esnekliğin düşük olması sebebiyle oluşabilecek yaralanmalardan korunmasını sağlar

”KARATE AİLESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Türkiye Minikler Karate Şampiyonası’nı izlemek için Gümüşhane’ye gelen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da çocuklar ve gençlerin karateye ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Türkiye'deki karateye teveccühün her geçen gün arttığını belirten Başkan Delihasan, “Artan ilgiye cevap verebilmek için Türkiye Karate Federasyonu olarak yaş gruplarına yönelik organizasyonların sayısını artırıyoruz. Yaz ortasında yapılan şampiyonaya 500 kişilik bir katılımın olması ülkemizdeki karate sevgisini ortaya koyuyor.”Organizasyon Komitesi Başkanı Resul Çelebi de Gümüşhaneli sporseverleri geleceğin şampiyonlarını izlemek için salona davet etti.