Spor ve Kitap İç İçe Sloganıyla Yaz Futbol Okulu Açıldı

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi Halk Eğitim Merkezi’nin “Spor ve Kitap” iç içe sloganıyla yaz futbol okulu çalışmaları Ömür Halı Saha Merkezi'nde başladı.

1998–2005 doğumlu 80 sporcunun katıldığı çalışmalar iki ay sürecek. Yapılan çalışmalar sonucunda sporcuların futbol temel becerilerinin yanında, ahlaklı, beslenme konusunda bilgili ve sosyal yönleri gelişmiş sporcular olarak yetiştirme amaçlandı.Yaz spor okulunun organizasyon eden Beden Eğitimi Öğretmeni ve Çarşıbaşı Belediyespor’un hocası Erdoğan Kurt’un yaptığı açıklamada, “Çalışmalarımız 3 grup halinde devam edecektir. Yaz spor okulunun açılmasında bize destek olan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Baltürk’e teşekkür ederim. Haftada 3 gün yapacağımız çalışmalarda hocalarımız Turgay Koç, Kenan Özaltıntaş ve Serkan Uzun yönetiminde futbol temel bilgileri verilecektir. Sporculara kitap sevgisini aşılamak için “Spor ve Kitap” iç içe sloganı ile kitap okuma zorunluluğu getirdik. Her ayın 15 ‘inde en çok kitap okuyan sporculara ödüller verilecektir. Çalışmalarımız süresince diğer komşu ilçe yaz spor okulları ile işbirliğine gidilerek sosyal yönlerini geliştirmeyi amaç edindik.” dedi.

Çarşıbaşı Belediyespor’un altyapısını da oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kurt, "İlçelerinde altyapı çalışmaları için gerekli olan sahanın olmadığını bununla ilgili zorluklar yaşadıklarını söyledi.

Kurt ayrıca katkılarından dolayı Belediye ve Çarşıbaşı Belediyespor Başkanı Coşkun Yılmaz’a, Ömür Spor Merkezi Turgay Ömür’e ve tüm sporcu velilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.