Sakarya İl Özel İdaresi Makine ve Araç Parkı Kaynarca Yolu’ndaki Şantiyeye Taşındı

Ağustos 2012’de yapılacak açılış töreni ile birlikte faaliyete geçecek olan 400 Yataklı Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ambulansların giriş ve çıkışlarında Özel İdare’ye ait iş makinelerinin engel teşkil edeceği düşünülerek Sakarya İl Özel İdaresi Şantiyesi Kaynarca yolu 10. kilometresinde bulunan şantiyeye taşındı.

Taşınma işlemlerinin 15 gün içinde tamamlanması sonrasında Hastane giriş-çıkış trafiğinin rahatlığı sağlanması nedeni ile yol genişletme çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldığı bildirildi.

Yol genişletme çalışmaları dahilinde İl Özel İdaresi Hizmet Sahası’nda yol genişletme çalışması nedeni ile görüntü kirliliği yapacağı düşünülen müştemilatın terklerinin tamamlandığı ve binalarının yıkımlarının önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri tarafından yapılacağı öğrenildi.

İl Özel İdaresi’nin daha önce asfalt şantiyesinin ve depolarının bulunduğu yer olarak bilinen Kaynarca Yolu 10. kilometresindeki şantiyeye yapılan çalışmalarda ilk etapta prefabrik yapılarda hizmet verileceği ve daha sonra kalıcı binalara geçilmesi yönünde çalışmalara başlanacağı öğrenilirken, bununla ilgili olarak ödeneklerin ayrılmasının sağlandığı belirtildi .

Kaynak: İHA