Kargı Belediyesi Futbol Okulu Açtı

Çorum’un Kargı ilçesinde yaz futbol okulu açıldı.

Okulların kapanmasıyla birlikte Kargı Belediyesi tarafından 10-14 yaş grubu çocuklara yönelik düzenlenen futbol okulu yoğun ilgi gördü. Yaz futbol okuluna 45 öğrenci katılıyor.

Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar, Son yıllarda spor faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirterek, “Çocuklarımız ve gençlerimizi boş zamanlarını değerlendirip yetenekli oldukları spor dallarında eğitilmeleri için bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Futbol yaz okuluna ilgi beklenenden fazla oldu. Kargı geçmişten bu yana çeşitli dallarda dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarttı. Küçük yaşta bu tür yetenekleri olan çocuklarımızın tespit edilip başarılı oldukları spor branşlarına yönlendirilmesi çok önemli” dedi.

Akpınar, yapımı devam edinilen kapalı spor salonunun da önümüzdeki yıl hizmete açılacağını belirterek. Tevfik Kış Stadyumunu’nda çimlendirileceğini sözlerine ekledi.

Antrenör Mehmet Can ise, bu yıl ilk kez açılan spor okuluna gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Açılan yaz spor okulunun Başkan Akpınar’ın spor ve sporcuya verdiği değerin bir göstergesi olduğunun çizen Can, futbol okulunun 3 ay devam edeceğini belirtti.

Can, futbol okulunun açılmasında verdiği desteklerden dolayı Başkan Akpınar’a teşekkür etti .

Kaynak: İHA