Bağımlılıkla Mücadele Müesseseler ve Kurumlar Arası Halı Saha Dostluk Turnuvası

Bilecik Valiliği Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlıkla Mücadele Komisyonu'nun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Müesseseler ve Kurumlar Arası Dostluk Turnuvası'nda Esnafspor şampiyon oldu.

Toplam 19 takımın katıldığı turnuvanın birincisini belirleyecek maç, Esnafspor ve Sağlıkspor arasında yapıldı. Karşılaşmada Esnafspor, Sağlıkspor'u 8-0 yenerek şampiyon olurken, Sağlıkspor ikinci, Valilik, Orman İşletme'yi, 8-1 yenerek üçüncü oldu.

Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, yaptığı konuşmada, turnuvanın amacına ulaştığını, konuyla ilgili farkındalık oluşturulduğunu ve çekişmeli müsabakalara sahne olduğunu kaydetti.

İnsanın çevresiyle uyum içinde olmasının, akıl ve zihin sağlığıyla mümkün olduğunu ifade eden Kayhan, şöyle konuştu:

''Akli ve zihni hayatın en büyük düşmanı olan uyuşturucu, insanın uyum gücünü zaafa ve iflasa götürmekle onu aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak, yalnızlığa, bunalıma, hayvani bir hayata mahkum eder. Bütün insanların sağlıklı yaşamaları için spor en çok ihtiyaç duyulan araçlardan birisidir. Spor bedeni ilgilendirdiği kadar ruhu da ilgilendirir. Spor çocuklarda ve gençlerde agresifliği ve saldırganlığı önler. Yetişkinlerde enerjik görünmeyi sağlar. Yaşlılarda dinç olmaya yardımcı olur. Ayrıca spor gençlerin sorumluluk duygularını arttırır. Bütün bu genel yararlar göz önünde bulundurularak ruh sağlığını bozan, zararlı etkiler içeren, tahribata neden olan, bağımlılık yapan, hayal gördürücü maddeler, uyarıcı özelliği olan maddelerden uzak durup, bunun yerine spor yapıp ruh ve beden sağlığımızı uzunca yıllar koruyalım.''

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk da, turnuvanın birbirinden güçlü rakipler arasında dostluk içinde geçtiğini bildirdi.

Turnuvaya katkıda bulunan Silkar Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Cam-İş Madencilik A.Ş'ye plaket verildi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık

Kaynak: AA