Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boş Durmuyor

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaz aylarında boş durmuyor.

Seyyah Ulu Çınar’ın izinde ve gençlik kampı gibi etkinlikler düzenleyen Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gençleri yaz tatilinde zinde tutuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği, Seyyah Ulu Çınar’ın izinde projesi kapsamında Aydınlı 200 genç Konya-Eskişehir-Bursa ve Ankara’ya giderek bu illerin hem kültürünü öğreniyor hem de yaz tatili fırsatını değerlendiriyor.

Tüm masrafları devletin karşıladığını ifade eden Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, 13-24 yaş aralığındaki sporcu gençlerin projeye katıldığını söyledi.

Öğrencilerin gittikleri şehirlerde Kredi Yurtlar Kurumu’nda konakladığını ifade eden Akın tüm masrafları Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün karşıladığını belirtti.

GENÇLİK KAMPLARI

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Davutlar’da gençlik kampı bulunduğunu kaydeden Akın, burada 150’şer kişilik grupların 8’er gün konakladığını ifade etti.

Gençlik kampında da öğrencilerin yeme-içme-yol gibi masrafların karşılındığını belirterek, "Kampımızda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Gençlerimizi Kızılay, Yeşilay, TEMA gibi faydalı kurumlar hakkında bilgilendiriyoruz. Gençlerimiz hayata hazırlanıyor. Sportif, sosyal, kültürel aktiviteler yapıyorlar” şeklinde konuştuç Bu yıl 9 dönem kamp düzenlediklerini ve ikisini engellilere ayırarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Akın, Davutlar kampının Türkiye’de en oturmuş kamplardan biri olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA