TFF ve Ülker İşbirliği İle Düzenlenen Projede Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Ülker işbirliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen ''Futbol Köyleri Projesi''nde yeni eğitim döneminin başladığı bildirildi.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Ceyla Kütükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon ve Ülker işbirliğiyle ilk olarak 2007 yılında gerçekleştirilen ve farklı illerden gelen çocukları futbol çatısı altında birleştirerek, sosyal, kültürel, kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı, yaşamlarındaki mutlu anları artırmayı hedefleyen proje kapsamında 160'ı kız, 400'ü erkek olmak üzere 12-13 yaş grubundaki toplam 560 çocuğun eğitim gördüğünü söyledi.

TFF-Ülker Futbol Köylerindeki uzmanlar tarafından düzenlenen eğitim programında ağırlıklı olarak yer alan futbol çalışmalarının yanı sıra yaratıcı drama, satranç, çevre bilinci, ilk yardım, beslenme ve futsal eğitimlerinin de bulunduğunu belirten Kütükoğlu, ''Minik sporcular, futbol yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfediyor. Futbol Köyleri projesiyle bugüne kadar yaklaşık 3 bin 600 çocuğa spor yapma, yeteneklerini geliştirme imkanı sağlandı'' dedi.

Çocukların eğitim almalarına, sosyalleşmelerine, aktif yaşam ve dengeli beslenme anlayışı ile tanışmalarına olanak sağlayan, Türkiye'deki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesi ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlayan bu projeye 6 yıldır destek verdiklerini ifade eden Kütükoğlu, ''Köylerde çocukların eğlenmesi için 'Mutlu Bir An' saatleri düzenliyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yıldız Holding üst düzey yöneticilerimiz, illerdeki distribütörlerimiz köyleri ziyaret ederek çocuklarla bir araya gelecek ve projenin geliştirilmesi için katkıda bulunacak'' diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay

Kaynak: AA