Bayan Bayrak Takımı İlk Kez Olimpiyatlarda Yarışacak

İngiltere'nin Başkenti Londra'da düzenlenecek 2012 Olimpiyatları'na sayılı günler kala, Türk sporcuları da olimpiyat vizesi almaya devam ediyor.

Türkiye, yıllar sonra takım sporlarında Kadınlar Voleybol ve Basketbol Milli Takımları olarak olimpiyatlarda madalya mücadelesi verecek.

Türkiye 4x400 metre kadın bayrak takımı da 2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele edecek. 4x400 metre kadın bayrak takımı en iyi dereceye sahip ilk 16 ülke arasında yer alarak 2012 Londra Olimpiyatları vizesi aldı.

BAYRAK TAKIMI İLK DEĞİL, KADIN BAYRAK TAKIMI İLK KEZ OLİMPİYATLARDA
Bu arada 4x400 metre kadın bayrak takımının olimpiyat vizesi almasının Türkiyede ilk kez bayrak takımı olimpiyatlarda yarışıyor söyleminin doğru olmadığı ortaya çıktı. Söylenildiği ve yazıldığı gibi Türkiye atletizmde bir bayrak takımını olimpiyat oyunlarına ilk kez göndermeyecek. Daha önce de 1924, 1928 ve 1948 Olimpiyatlarına erkek bayrak takımları katılmıştı. Bayanlarda ise ilk kez bir Türk bayrak takımı olimpiyat oyunlarına katılma hakkı elde etti. Yani Olimpiyatlarda Türkiye atletizmde bayrak yarışlarında ilk kez değil; bayan bayrak yarışlarında ilk kez temsil edilecek. Böylece Türkiye 64 yıl aradan sonra yeniden atletizm bayrak yarışlarında olimpiyatlarda mücadele edecek.Daha önce olimpiyat bayrak yarışlarına katılan atletler ve yılları şöyle:

1924 Paris Olimpiyatları
4x100 metre erkekler: Rauf Hasağası, Şekip Engineri, Said Odyak, Hüseyin Tarık (İlk turda elendi).1928 Amsterdam Olimpiyatları
4x100 metre erkekler: Mehmet Ali Aybar, Semih Türkdoğan, Şinasi Şahingiray, Ömer Besim Koşalay (Serisinde 4. olarak elendi).

1948 Londra Olimpiyatları
4x100 metre erkekler: Raşit Öztaş, Kemal Aksur, Erdal Berkay, Ruhi Sarıalp (1. seride diskalifiye olarak elendi).4x400 metre erkekler: Kemal Horolu, Doğan Acarbay, Seydi Dinçtürk, Rıza Maksut İşman
(3.35.0 ile serisinde 5. olarak elendi) .