Vaslui Teknik Direktörü Sumudica: Turu Geçmek İstiyoruz

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Romanya'nın Vaslui takımının teknik direktörü Marius Sumudica, Fenerbahçe karşısında turu geçmek istediklerini söyledi.

Yarın akşam Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılan Sumudica, ''Fenerbahçe büyük bir isim bunun farkındayız ancak ekibimi biliyorum ve futbolcularıma güveniyorum. Bu karşılaşma hem benim kariyerim hem de takımım için çok önemli. Çünkü ben bu karşılaşma ile ilk defa Avrupa arenasında yer alacağım. Yarınki maçta Fenerbahçe'yi geçebilirsek bizim için iyi sonuç olur." dedi.

Rumen teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe'nin büyük bir takım olduğunu biliyoruz. Ben kendi takımıma da güveniyorum. Umuyorum buradan iyi sonuçla döneceğiz. Bu turu çok geçmek istiyoruz. Karşılaşmanın zor olacağını biliyoruz. Rakibimiz kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Yarın iyi bir maç olacak. Ben iyi bir maç çıkaracağımıza inanıyorum." Bir gazetecinin "Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza'dan çekiniyor musunuz ?" şeklindeki sorusuna başarılı teknik adam, "Tabiki Alex'i biliyorum. Onu takip ediyoruz ama ondan çekinmiyoruz. Fenerbahçe'de orta bloğun ve ofansif bloğun oyuncularının hepsi yabancı. Farkı ortaya koyabilecek kapasitedeler. Bizim için önemli olan onlar'' diye cevap verdi. Fenerbahçe karşısında oyun bozmaktan daha ziyade kendi oyunlarını oynayacaklarını belirten Sumidica, ''Biz oyun bozmak için gelmedik. Futbol oyununun güzelliğine, muhteşemliğine katkıda bulunmak için geldik. Ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız ve kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız'' dedi.

Başarılı hoca, "İlk maçın İstanbul'da olması bir avantaj mı ?" sorusuna ise ''Bunun bir şans olup olmadığını yarın akşam görebileceğiz. Bir gol atabilirsek büyük bir avantaj ele geçireceğiz. Ancak ilk maç burada bir şans olmayabilir. Çünkü ikinci maç var'' diye cevap verdi. Basın toplantısına katılan Lucian Sanmartean da, yarın akşam Fenerbahçe karşısında kendilerini gösterip farklarını ortaya koyacaklarını kaydetti.

Fenerbahçe karşasından iyi bir sonuçla döneceklerine inandıklarını dile getiren Sanmartean, "Fenerbahçe'nin kendi stadındaki atmosferi çok iyi. Yarın akşam çok büyük, sıcak bir atmosferle karşılaşacağız. İyi hazırlandık. İnşallah maçtan iyi bir sonuçla ayrılacağız. Takımıma yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Gerekirse 70 metre depar atacağım gerekirse defansa destek vereceğim. Takımım için ne gerekirse yapacağım." diye konuştu.