TÜFAD Muğla Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Muğla Şubesi'nin 8. olağan genel kurulu yapıldı.

Kurulda tek listeyle gidilen seçimde Alaaddin Naganlu güven tazeledi. Muğla Öğretmenevi'ndeki kongreye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Mehmet Top ve çok sayıda üye katıldı.

Divan başkanlığını Abdurrahman Uçar'ın yaptığı kongrede ASKF Başkanı Top, 1992 yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun özerkleşmesinin ardından iki yıl sonra amatör futbolun AKSF'ye verildiğini hatırlattı. Muğla'da 1994 yılında bütün kategorilerde 70 takım ve 30 antrenör olduğunu anlatan Top, "Her takımın bir antrenör bulması için TFF, konfederasyonla birlikte illerde amatör çalıştırıcı semineri düzenledi.

İlimizde o zaman TÜFAD yoktu. 1994 yılında açtığımız kursta 23 arkadaşımız amatör çalıştırıcı belgesi aldı. 1995'te ise 40 arkadaşımız antrenörlük belgesi aldı. AKSF'nin bu işi yürütmesi mümkün değildi. Birçok ilde TÜFAD’ın şubeleri vardı. Biz bu seminerleri düzenlerken TÜFAD yoktu ama teknik arkadaşlarımızdan destek almıştık. Bize bu eğitimleri veren Alaaddin Naganlu hocamıza, TÜFAD'ın kurulması için rica etmiştim. Onlar da 1996 yılında Geçen sezon 56 kulübümüzün 165 branşta faaliyeti var. Bütün takımlarımızın antrenörleri var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müdürü Hacıcaferoğlu ise antrenörlerin çocuğun gözünde idol olduğunu vurgulayarak, ebeveynlerinden ziyade onları örnek aldıklarının altını çizdi. Hacıcaferoğlu, "Çocuklarımıza ne kadar değerlerimizi öğretebilirsek, geleceğimizi de sağlam nesiller üzerinde kılabiliriz. Antrenörler, Türk sporunun geleceği açısından çok önemli. Kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, Türk sporunun da geleceği emin ellerde olur. Ülkemiz genç nüfusa sahip. Son 10 yılda yapılan tesis çalışmalarımızda azımsanmayacak gelişmeler oldu fakat antrenör ihtiyacımız had safhada. Gelişmiş, yetişmiş, kalifiye antrenörlere ihtiyacımız var. Mesleğinize sahip çıkın ve saygı duyun. Model olarak ne kadar iyi davranışlar sergilerseniz, toplumun size saygısı da o derece artacaktır." diye konuştu.

TÜFAD Genel Sekteri ve Muğla Şube Başkanı Naganlu da övgülerden dolayı bütün yorgunluğunun gittiğini dile getirerek, bundan sonraki süreçte yepyeni bir hevesle görevini başarıyla sürdürmek için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Naganlu, üç yıl önce 229 olan üye sayılarını altı teknik direktör, sekiz UEFA-A, 24 UEFA –B, 32 TFF-A lisans, 55 TFF-B lisans, beş kaleci antrenörü ve 152 TFF Grassroos C lisans olmak üzere 282’ye yükselttiklerini belirterek, "Amacımız, üye sayısını arttırmakla birlikte antrenör kalitesini yükseltmek ve yüceltmek olmuştur." ifadelerini kullandı.Yönetim kurulunun aklandığı kongrede 2012-2015 dönemindeki tahmini bütçe 100 bin lira olarak açıklandı. Dilek ve temennilerin ardından geçilen seçimde, yeni yönetim oybirliğiyle seçildi. TÜFAD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Alaaddin Naganlu, Mehmet Görgülü, Yakup Afyon, H.Ülkü Kiraz, Cavit Kılıç, Osman Olçar, Cemil Şatıroğlu, Sabri Çetin, Ufuk Can, Memiş Alper Yıldırım, Egemen Urhan, Hakan Esen, Arseven Kavak, Mustafa Çakır ve Cemil Alptuğ Esen .