Sibel Şimşek Madalyayı 1 Kiloyla Kaçırdı

Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda bayanlar halter 63 kiloda temsil eden Sibel Şimşek, toplamda elde ettiği 235 kiloluk dereceyle olimpiyat oyunları 4'ncüsü oldu.

Sibel Şimşek, sadece 1 kilo farkla madalyaya uzanamadı.

ExCeL Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da izlediği müsabakalarda Sibel Şimşek, büyük destek altında podyuma çıktı.

KOPARMADA BÜYÜK HEYECAN

İlk hakkında 105 kiloyu kaldıramayan Sibel Şimşek, 2. hakkında da bu ağırlıkta başarılı olamadı. Defalarca kaldırdığı bu ağırlığı 3. hakkında da kaldıramaması durumunda olimpiyat oyunlarına veda edecek olan Sibel Şimşek, sporseverlerin büyük desteğiyle podyuma geldi. Son hakkında 105 kiloyu kaldıran Sibel Şimşek, silkme mücadelesine katılmaya hak kazandı.

Milli haltercimiz 105 kiloluk derece ile koparmayı 3. sırada tamamlarken, Rusya'dan Svetlana Tsarukaeva 112, Kazakistan'dan Maiya Maneza 110 kilo ile ilk 2 sırayı aldı.

SİLKMEDE TAKTİK MÜCADELESİ

Sibel Şimşek, silkmede ilk hakkında 130 kiloyu başarıyla kaldırdı. Kanadalı ve Rus rakiplerine karşı taktik bir mücadeleye giren Sibel Şimşek, 133 kiloyu kalan 2 hakkında da kaldıramadı ve 130 kiloda kaldı.

Silkmede Sibel Şimşek 130 kiloyla 4. sırayı alırken, Kazakistan'dan Maiya Maneza 135 kilo ile birinci, Kanadalı Christine Girard 133 kilo ile ikinci ve Bulgaristan'dan Milka Maneva 131 kilo ile üçüncü oldu.

MADALYA 1 KİLO İLE KAÇTI

Genel toplamda 245 kilo ile olimpiyat rekoru kıran Kazakistanlı Maiya Maneza altın madalyanın sahibi oldu. Rusya'dan Svetlana Tsarukaeva 237 kilo ile gümüş madalya kazanırken, Kanada'dan Christine Girard 236 kilo ile bronz madalyayı boynuna geçirdi. Toplamda 235 kiloda kalan Sibel Şimşek, sadece 1 kilo farkla olimpiyat madalyasının uzağında kaldı .

Kaynak: İHA