Şenol Güneş'in Aklı Forvet'de

Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, önümüzdeki sezon takımına oynatacağı oyun şablonu üzerinde yoğunlaşırken bir taraftan ise takıma katılacak forvet transferini düşünüyor.

Almanya'nın Münih kentine bağlı Unterscleissheim'de kamp yapan bordo- mavili takımda Şenol Güneş ile başkan Sadri Şener gerçekleştirdiği transfer zirvesinde tecrübeli teknik adam takıma katılması planlanan oyuncuların bir an evvel transferlerinin bitirilmesini istedi. Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldığına dikkat çeken deneyimli teknik adam oyun şablonunun oluşması adına yeni transferlerin takıma katılması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Hollanda ve Almanya’da yapılan hazırlık kampı maçlarında forvet bölgesinde sıkıntı yaşadığı gözlenen bordo-mavili takımda teknik patron Şenol Güneş’in Burak Yılmaz'ın boşluğunu doldurabilecek kalitede bir forvet oyuncusu isterken, savunmaya da tecrübeli bir isim isteğini Sadri Şener'e yineledi.

Almanya kampında Şenol Güneş’ten son durum hakkında rapor alan başkan Sadri Şener, yurt dışında transfer çalışmalarına başladığı öğrenildi. N'Doye transferinde hedefi tutturamayan Şener, bu kez daha dikkatli hareket ederek belirlenen isimle görüşmeleri gizli yürüteceği ve kesin anlaşma olmadan kamuoyu ile paylaşılmayacağı belirtildi. Şener'in ilk hedefinde ise Malaga forması giyen genç golcü Jose Salomon Randon olduğu öğrenildi.

Ayrıca Hollanda basınına göre Trabzonspor’un, Lazio'nun 4 Milyon Euro teklif ettiği Ajax'ın 22 yaşındaki golcüsü Kolbeinn Sigthorsson için çalışma başlattığı ileri sürüldü. Bordo-mavililerin Hollanda kulübüne kiralama teklifinde bulunduğu da iddia edildi. Bordo-mavili kulüple ismi anılan oyuncunun geçtiğimiz sezon ise ağır sakatlık geçirdiği bildirildi.

Geçtiğimiz sezon ilk 8. haftada forma giyen oyuncunun uzun bir süre sahalardan uzak kaldığı ve son haftalarda tekrar forma giymeye başladığı ifade edildi.

KOLO TOURE’NİN TRANSFERİ İÇİN ZOKORA VE SOL BAMBA DEVREDE
Daha önce adı Bursaspor ile anılan Manchester City’nin yıldızı Kolo Habib Toure için bordo-mavili kulübün harekete geçtiği öğrenildi. Kadrosunda Zokora ve Sol Bamba gibi Fildişli oyuncuları bulunduran Karadeniz ekibi, Toure’nin takıma katılması için bu iki ismin desteğini alıyor. Sadri Şener’in yürüttüğü transfer de bordo-mavili kulübün düşündüren tek problem ise oyuncunun yıllık alacağı ücretin Trabzonspor’un tavan ücretini aşması olduğu ileri sürüldü. Karadeniz ekibi Toure’nin transferinde mesafe alamaması durumunda ise listesinde yer alan Benficalı Emerson ile birlikte Zenit’ten Lukovic ile görüşmeleri hızlandıracağı öğrenildi.

MAREK CECH MORALLERİ BOZDU
Trabzonspor’un sol kanat savunmacısı Marek Cech henüz teşhisi konulamayan hastalığa yakalandı. Düşmeyen ateş şikayeti ile tedavisine başlanan ve antibiyotik tedavisi uygulanan Cech antibiyotik tedavisine cevap vermezken kamptan alınarak Münich’te hastaneye yatırıldı .

Kaynak: İHA