Naz ve Gizem, Zoru Başaracaklarından Emin

Londra Olimpiyatları’nda mücadele eden A Milli Bayan Voleybol Takımı’nın iki yıldızı Naz Aydemir ve Gizem Güreşen, ilk iki maçı kaybetmelerine rağmen kalan 3 maçı kazanarak gruptan çıkacaklarına inanıyor.

Tarihinde ilk kez olimpiyat heyecanını Londra’da yaşayan Filenin Sultanları, Brezilya ve Çin karşısında alınan yenilgiye rağmen tur umudunu kaybetmedi. Ay-yıldızlı takımın yıldız oyuncuları Naz Aydemir ve Gizem Güreşen, 2012 Londra Olimpiyatları ile ilgili İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Mayıs ayında öncelikli hedeflerinin olimpiyatlara katılmak olduğunu hatırlatan Naz Aydemir, “Olimpiyatlara katılmak, her sporcunun başına gelebilecek en güzel şey bence. Bu duygunun farkına şimdi yaşadıkça varıyoruz. Olimpiyat Köyü’nün atmosferi, yarışmalar, değişik aktiviteler hepsi bizi çok fazla etkiliyor. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Ülkemizi de böyle bir yerde temsil ettiğimiz için gurur duyuyorum” dedi.

Gruptaki her iki maçta da zaman zaman iyi oyun çıkardıklarını anlatan Aydemir, “Fakat, yapmamamız gereken hatalara düştük. Bence oynadığımız iki ekipten de tek eksiğimiz çok fazla hata yapmamızdı. Onların hanesine çok fazla sayı yazdırdık. Sonrasında geri dönüşler oldukça zor geçti bizim için. Zoru seven bir takımız. Yine arkadan geleceğiz ve 3 maçımızda sürprizler de yapabiliriz. İlk 4’ü geçtim ama ilk 8’de olmayı hak ediyoruz. Bu takım bir üst tura çıkmayı hak ediyor. Çok emek verdik. Ben başaracağımıza inanıyorum. Bir an önce toparlanıp, Sırbistan maçına hazırlanacağız. İki mağlubiyetten Sonra sünger çekip bir Sonraki maça hazırlanmak kolay olmayacak. Hepimiz profesyonel sporcularız ve bunu yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Biz sahaya yine hazır şekilde çıkacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Biz elimizden geleni yaptıktan Sonra işimizin başkalarına düşmeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Ay-yıldızlı ekibin başarılı liberosu Gizem Güreşen da her şeyden önce olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Her sporcunun hayalidir buraya gelebilmek. Biz bunu başardığımız için çok mutluyuz. Keşke herkes bu atmosferi yaşayabilse. Çok farklı bir ortamdayız. Olimpiyat Köyü’nün ortamı inanılmaz farklı. Dünyanın en iyi sporcularıyla birlikteyiz. Buraya gelebilmek için çok çalıştık. Uzun yıllar emek verdik ve buraya hak ederek geldik. Bundan dolayı ayrıca mutluyum” şeklinde olimpiyat heyecanını dile getirdi.

Mağlup oldukları Brezilya ve Çin maçını da değerlendiren Gizem, şöyle devam etti: “Brezilya Son olimpiyat şampiyonu. Tabi ki tecrübe olarak bizden daha iyi durumdalar. Çünkü bu bizim ilk olimpiyat heyecanımız. Onlar defalarca katılmışlar. Buna rağmen Brezilya maçında çok da güzel oynadık. Çok iyi savaştık. Takımımızla gurur duyuyorum, her top için adeta savaştık. Ama olmadı. Sporda yenmek de var yenilmek de var. Daha Sonra Çin ile sabah 9.30’da oynadık. O maçta elimizden gelen her şeyi yapamadık diyebilirim. İyi servis atmadık. Bizim en etkili silahlarımızdan biri servis. Grand Prix’te çok iyi servis atmıştık ve onları iyi durdurmuştuk. Bu turnuvada çok iyi servis atamadığımız için rakibimiz rahat oynadı. Hepimiz çok üzgünüz maçlara böyle başladığımız için. Bu uzun bir turnuva ve hala bitmiş değil. Önümüzde 3 maç var. Elimizden geldiğince en iyi şekilde hazırlanıp kazanmak ve gruptan çıkmak için her şeyi yapacağız” Olimpiyat Köyü’ndeki günlerinin oldukça keyifli geçtiğini belirten Naz ve Gizem, “Normalde oda arkadaşıyız ama burada 8 kişilik odalarda kalıyoruz. Her sporcunun olmak istediği yerde bulunduğumuz için her saniyemizi çok iyi değerlendirerek geçirmeye çalışıyoruz. Daha önce turnuvalara gittiğimizde İstanbul’u özlerdik. Şimdi öyle bir şey yok. Burada bulunmanın mutluluğu içinde günlerimizi güzelce geçirmeye çalışıyoruz” diye duygularını aktardılar .

Kaynak: İHA