Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bakanlıkta Düzenlenen Törenle Karataş'a Ödülünü Verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, aynı programda 7 koşu kazanarak tarihe geçen jokey Halis Karataş'a ''Üstün Başarı Ödülü''nü verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Karataş'ı kabul eden Eker, tarihi bir başarıya imza attığı için Karataş'ı kutladı. Bakan Eker, ''Geçen yıl Ağustos ayının 12'sinde Halis ile bir fair-play ödülü için yine burada buluşmuştuk. Bu, 1 yıl içinde 2. buluşmamız oldu ve ne tesadüftür ki, ikisi de Ramazan ayına denk geldi. Halis, kırılması zor bir rekora imza attı. Daha önce 1992 yılında Dede Mutlu adlı jokeyimiz 7 koşuluk programda 6 yarış kazanmıştı. 1996'da ise İtalyan Dettorie de 7'de 7 yapmıştı. Halis'i bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Kendisinin başarıları örnek teşkil edecektir'' dedi.

Mehdi Eker, bir soru üzerine iki hipodrom projelerinin devam ettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Bunlardan birini Antalya'da yapacağız. Çünkü Antalya çok turistik bir yer. Diğeri ise İzmit'te yapılacak. Orada bir tesisimiz var zaten, o tesis hipodroma dönüştürülecek. Çalışmaları belli bir safhaya geldi. Kamulaştırmada bir durum vardı, onlar da aşıldı. Bu iki tesisi de atçılık sektörüne kazandıracağız inşallah.''

Halis Karataş ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Allah bana sevdiğim işi yapmayı nasip etti. İşimi hep sevgi, saygı ve bağlılıkla yaptım. Her zaman en iyisini yapmaya çalıştım. O gün de her şey, benim 7 yarış kazanmam içindi sanki. Atların sağlık durumları, yarışın trafiği, Ramazan ayının ilk günü olması... Sanki atlar da o gün rekor için koştu'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eker, Halis Karataş'a ''Üstün Başarı Ödülü''nün yanı sıra 140 yıllık antika gümüş bir kamçı hediye etti. Aynı zamanda gizli bir bıçak bölümü de bulunan kamçının, özel bir koleksiyoncudan temin edildiği öğrenildi.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli

Kaynak: AA