Bursaspor Avrupada 25. Maçına Çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü Finlandiya ekibi Kups takımına konuk olacak Bursaspor, Avrupa Kupaları'nda 25. maçına çıkacak.

Yeşil beyazlılar, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi’nde 6, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 4, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 8 ve İntertoto Kupası’nda da 6 kez olmak üzere, toplam 24 maç oynadı. Yeşil beyazlı ekip 24 maçta 8 galibiyet ve 11 yenilgi alırken, 5 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 29 gol göndermeyi başaran Timsah, kalesinde ise 39 gol gördü.

Bursaspor tarihinde ilk kez 1974-75 Federasyon Kupası finalisti olması nedeniyle Avrupa Kupa Galipleri Kupası’na katıldı.

Timsah Avrup Kupaları'nda ilk maçını Finn Harps takımına karşı oynarken karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı. Bursaspor'un Avrupa'daki ilk golünü 1974-75 sezonunda 4-2 kazanılan Finn Harps maçının 19. dakikasında Ali attı. Avrupa kupalarındaki son gol ise UEFA Avrupa Ligi Anderlecht maçının 68. dakikasında Stepanov attı. Yeşil-Beyazlıların adeta fırtına gibi estiği 1994-95 sezonundaki İntertoto Kupası maçlarında alınan 4 galibiyette önemli rol oynayan Ercüment Şahin, attığı 7 golle yeşil-beyazlı kulübün tarihine de adını altın harflerle yazdırdı. Ercüment, halen daha Bursaspor'un Avrupa'da en golcü futbolcusu durumunda bulunuyor.

SAĞLAM'IN BURSASPOR BAŞINDA AVRUPA KARNESİ
Bursaspor tarihinin en başarılı Teknik Direktörlerinden biri Ertuğrul Sağlam yeşil beyazlı ekibin başında Avrupa Kupaları'nda 11. karşılaşmasına çıkacak. Sağlam geride kalan 10 karşılaşmada 2 galibiyet, 6 mağlubiyet alırken, 2 maçta ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Bursaspor Ertuğrul Sağlam, yönetiminde 10 gol atarken kalesinde, 22 gol gördü .

Kaynak: İHA