Potanın Perileri, Çek Cumhuriyeti Galibiyetini Değerlendirdi

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncularından Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin, Işıl Alben ve Birsel Vardarlı 57-61’lik Çek Cumhuriyeti galibiyeti hakkında yaptıkları açıklamada büyük sevinç yaşadıklarını söylediler.

İlk kez katıldıkları olimpiyatlarda oynadıkları iki maçıda kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirten Tuğba Palazoğlu, “Gerçekten çok mutluyuz. Özellikle Çek Cumhuriyeti’ni ilk defa yenmek bize gurur ve sevinç veriyor. Bugün iyi oynadık ve tüm oyuncular sayı buldu. Rakibimiz bir ara geri döndü ama takım halinde mücadele ederek inandığımız maçı kazandık.” dedi.

Şaziye İvegin de, “Bugün gerçekten yerinde şutlar kullandık ve isabetli attık. Çek Cumhuriyeti anahtar maçı ve kazandık. Eğer Çin’i de yenersek büyük avantaj yakalayacağız. Grubumuzu en kötü ihtimalle ikinci sırada bitirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.“Bugün çok muhteşem bir takım savunması yaptık.

Rakibimizi çok iyi analiz etmiştik ve bunu sahaya iyi yansıttık. İkinci yarıda düşüş yaşadık ama çabuk toparlandık. Kazanma alışkanlığı olan bir ekibiz. Bu çok önemliydi ve kazandığımız için mutluyuz.” şeklinde konuşan Işıl Alben’den sonra söz alan Birsel Vardarlı ise şunları söyledi:“Çek Cumhuriyeti karşısındaki resmi maçlardaki ilk galibiyetimizi aldığımız için çok mutluyum. Çeklere geçen yılki Avrupa Şampiyonası’nda kaybetmiştik. Rakiplerimizden biraz daha kısa olduğumuz için boy ortalaması yüksek takımlara karşı güçlük çekebiliyoruz. Ama agresif savunma yaparak, top çalarak ve kolay basketler bularak bunu avantaja çeviriyoruz. Bugün bunu çok iyi başardık. Herkesi tebrik ediyorum.”