İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı

2011-2012 sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında, 12 Ağustos'ta oynanacak TFF Süper Kupa maçı öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Erzurum Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesinde, Erzurum'da gerekli tüm tedbirlerin alınacağını belirtti.

Vali Yardımcası Yamlı, Süper Kupa maçı öncesi Spor Güvenlik Kurulu olarak Yeni Erzurum Stadı'nın bina olarak maça elverişlilik durumunu, emniyet noktasında hazırlıklı olup olmadığı ve stat dışındaki asayişi görüşmek için toplandıklarını belirtti.

Maçın güvenli bir biçimde yapılması için çalıştıklarını ifade eden Yamlı, şunları kaydetti:

''Temennimiz maçın güvenli bir biçimde, huzur içinde, sporun centilmenliğine uygun bir şekilde gerçekleşmesi. Bunun yaşanması için biz Erzurum Valiliği, Erzurum Emniyeti ve diğer tüm birimler olarak tedbirleri en kısa sürede alacağız. Zaten aldığımız tedbirler var. Olası bir taşkınlık durumunda yapacağımız şeyleri görüşmek için biraraya geldik. Biz her zaman vatandaşımızın, insanımızın, seyircimizin, kulüplerimizin iyi niyetli olacağını düşünerek hareket ederiz ve bu yönde tedbirler alırız. Ancak güvenlik ve sağlık yönünden de taviz vermeyiz.''

Yamlı'nın başkanlık ettiği toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Gökçan, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdür Vekili Yüzbaşı Altan Kayabaşı, Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve diğer yetkililer katıldı.

Muhabir: Zehra Melek Çat / Zekeriya Kaya

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Kaynak: AA