Aylin Daşdelen Sıfır Çekti

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi halter bayanlar 53 kiloda temsil eden Aylin Daşdelen, silkmede sıfır çektiği için dereceye giremedi.

ExCeL Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izledi.

Koparma mücadelesine 91 kilo başlangıç ağırlığıyla başlayan Aylin Daşdelen, ilk 2 hakkında bu ağırlığı kaldıramayınca büyük heyecan yaşandı. Son hakkında 91 kiloyu kaldıramaması durumunda sıfır çekerek olimpiyatlara veda etme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Aylin Daşdelen, 3. hakkında bu ağırlığı kaldırdı ve madalya şansını sürdürdü. Koparmada, Moldovalı Cristina Iovu 99 kiloyla ilk sırayı alırken Tayvan'dan, Ching Shu HSU 96 kiloyla 2., Kazakistan'dan Zulfiya Chinshanlo da 95 kiloyla 3. sırayı aldı. Aylin Daşdelen, 91 kiloyu 3 sporcuyla birlikte kaldırmasına rağmen tartı dezavantajıyla 6. sırada yer aldı.

Aylin Daşdelen, ülkemize madalya kazandırmak için silkme müsabakalarında büyük bir risk aldı ama başarılı olamadı. Rakiplerinin silkmede başarılı sonuçları ve koparmadaki dezavantajı nedeniyle Aylin, 124 kiloda mücadeleye başladı.

İlk hakkında bu ağırlığı kaldıramayan Aylin Daşdelen, rakiplerinin başarılı kaldırışları nedeniyle 2. hakkında madalya alabilmesi için kaldırması gereken minimum ağırlık olan 129 kilonun altına girdi. Dünya rekoru olan bu ağırlığı kaldıramayan Aylin Daşdelen, sakatlık yaşadı. Sakatlığı nedeniyle son hakkına gelemeyen milli haltercimiz, sıfır çektiği için genel toplamda derece yapamamış oldu.

Kaynak: İHA