Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 3. Ayak Yarışları Tamamlandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 3. Ayak yarışları, Kenan Sofuoğlu Pisti'nde yapıldı.

Akyazı ilçesinde dün sıralama turlarıyla başlayan şampiyona bugün iki etapdan oluşan yarışlarla devam etti. Sıralama turlarına misafir sporcu olarak katılan Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, bugünkü yarışlara katılmadı. Yarışları izleyen Sofuoğlu, Ramazan dolayısıyla yarışa katılmadığını söyledi.

Sporcuların yazın en sıcak zamanında yarıştıklarını kaydeden Sofuoğlu, 'Yarışlar bu sezon Türkiye'de biraz geç başladı ama yine de yarışçılar memnun. Sıcak şartlarda yarışmak kolay değildir. Çünkü üzerinizde kalın bir tulum var. Ben de burada yarışmak isterdim. Türkiye'deki yarışlara misafir olarak katılıyorum. Yarışlara, şampiyonaya ve federasyona destek olsun diye. Ama Ramazan'dan dolayı katılamadım. Önümüzdeki hafta sonu İngiltere yarışı var. Şu anda burada yaşayacağım ufak sakatlık yarışımı etkileyebilir diye. Bir dahaki yarışa misafir olarak katılacağım. ' dedi.

Motosiklete son bir kaç yıldır gençlerin ilgi gösterdiğini ifade eden Sofuoğlu, şunları söyledi: 'Bırakın gençleri Türkiye şampiyonasında yarışan pilotlar da çok hızlanmaya başladı.

Bu da motor sporlarındaki ilerlemeyi gösteriyor. Yavaş yavaş olacak bunlar. Buradaki gençlerin Avrupa'ya hazırlanması bir kaç yıl alacak. Belki 3, belki 4 sene sonra Avrupa Şampiyonası'nda ve Dünya Şampiyonası'nda yarışan motosiklet dalında pek çok sporcu gözükecek. İnşallah bu sayı her geçen gün artar. '

'PUAN FARIKINI AÇIP SON YARIŞLARDA RAHAT ETMEK İSTİYORUM '

Dünya Supersport Şampiyonası'nın kendisi için iyi ancak şansız geçtiğini söyleyen milli motosikletçi, biraz puan toplayıp arayı açarak son yarışlarda rahat olmayı istediğini belirtti.

23 puanlık avantajı bulunduğunu kaydeden Kenan Sofuoğlu, 'Son iki yarış için aslında doğrusuna bakılırsa kazanmıştım ama kurallar bazen sonuçları değiştirebiliyor. Kural gereği iki yarışta birinciliklerim gitti. Önümüze bakmamız lazım. 23 puan farkta güzel bir avantaj. Bu avantajı kullanmam gerekiyor. Asıl amacım şampiyonada biraz puanlamada arayı açıp son yarışlarda rahat olmak. Riske atmamak için. Çünkü dünya şampiyonluğu kolay bir şey değil. Sezon boyunca dünyanın her yerinde yarışacaksınız. En iyi puanları toplayıp dünya şampiyonu olmak gerekiyor. O açıdan böyle riskli bir şampiyonayı en çabuk nasıl kazanırsanız o kadar rahat edersiniz. Puan farkını biraz daha açmam gerekiyor. İnşallah bu şansızlıklar biter. Kalan bir kaç yarışımı kazanırsam zaten şampiyonluk için yeterli puanı toparlamış olacağım inşallah. ' ifadesini kullandı. Öte yandan 43 sporcunun mücadele ettiği Türkiye Süpermoto Şampiyonası 3. Ayak yarışlarında Süpermoto A'da Ata Nurcan, Süpermoto B'de Harun Çabuk, Süpermoto 3'te Uzay Cankat Bengiç, Süpermoto Gençler 85 CC'de Asrin Rodi Park, Süpermoto Minikler 65 CC'de Can Alexander Oncu birinci oldu.