Kosder Başkanı Yalçın Açıklaması

Kocaeli Otomobil Sporları Derneği Başkanı Ceyhun Yalçın, bazı yarışçıların otomobillerinin çamurla kaplanan plakalarının okunamaması nedeniyle yarış sırasında trafik polislerince durdurulduğunu söyledi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı küçük aksaklıklar yaşamalarına rağmen güzel bir organizasyona imza attıklarını belirterek, havanın sıcak olması ve ramazan ayına denk gelmesine rağmen gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Rallide yaşanan tek olumsuzluğun bazı yarışçıların parkura giderken trafik polislerince durdurulması olduğunu dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

''Yarışçılarımızdan Adil Küçüksarı-Gürkal Menderes ve Yiğit Alparslan Timur-Efe Ersoy, yarış yapacakları parkura giderken polis ekipleri tarafından durduruldu ama çok önemli bir olay yok. Toprak parkurda yarıştıkları için çamur olmuş ve plakalar gözükmediğinden dolayı araçlar durduruldu. Durumu öğrenince olay yerine gittim ve hemen emniyet müdürünü aradım, olay çözüldü. Sıkıntı olmadı. Kocaeli Rallisi'ni 30 yıldır yapıyoruz, 11 yıldır da Ford Otosan sponsorluğunda yapılıyor. Yarışları 9 yıldır ben organize ediyorum, ufak tefek sıkıntılar olabilir. Daha önce de sabah erken saatlerde radar kurdurulmuş, benzer bir sıkıntı yaşamıştık. Onu da halletmiştik. Böyle şeyler zaman zaman oluyor.''

Yalçın, yaşanan sıkıntının yarışmacıların yarışma zamanına etkisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Kadir Yıldız / Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Kemal Kaymak

Kaynak: AA