Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Kadın Takımı Tebrik Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk maçında Angola’yı mağlup eden A Milli Kadın Takım’ı tebrik etti.

Londra’da Olimpiyat Oyunları’nda Angola’yı 72-50’lik skorla mağlup eden Millilerimizin soyunma odasına giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, galibiyetten dolayı Ay-Yıldızlılarımızı kutladı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Angola karşısında alınan galibiyetten dolayı memnuniyetini getirirken, soyunma odasına ziyareti sonrasında Milli Takım oyuncularının oldukça mutlu olduğu gözlendi.İzlediği Angola maçında Kadın Basketbol Takımı'nın galibiyetinden memnunluk duyduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Gerek kız basket takımımıza, gerek voleybol takımımıza hakikaten güveniyoruz ve takım oyununda da, kollektif sporlarda da her iki takımımız bir ilk bizim için. Bugün de Angola maçına 22 farkla başladılar. Bu bizler için bir mutluluk vesilesi oldu'' diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, ''Bundan sonraki sürece yönelik olarak da biz kendilerini inşallah finalde görmek istiyoruz. Finalde görmemiz halinde de bu gelecek yıllara, on yıllara yönelik bir mesaj olacak. Çünkü Türkiye'de biz bu alana çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hele hele okullarımıza bu işi kaydırmak suretiyle, okullarımızda çok ciddi gelişmeler var. Bu vesileyle de inanıyorum ki şu anda basket takımımız buradan bir netice, madalya alacaktır. İnşallah aynı şekilde voleybol milli takımımız da buradan başarılı bir şekilde ayrılacaktır. Biz burada bu iyi niyet dileklerimizi ortaya koyarken kardeşlerimizden, yavrularımızdan da inşallah başarı bekliyoruz.'' açıklamasında bulundu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ise , millilerimizi izlemekten büyük zevk aldığını ifade ederek, tüm sporları sevdiğini fanatik olarak hiçbir spor dalını takip etmediğini ancak bütün sporlar dallarına ilgisi olduğunu söyledi.

Bugünkü karşılaşmada Bayan Milli Takımımızın çok başarılı olduğunu dile getiren Erdoğan "İzlerken büyük keyif aldım" dedi.

A Milli Takım, A Grubu’nun ikinci maçında 30 Temmuz Pazartesi günü TSİ 13.15 Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.