Potanın Perileri'nden Harika Başlangıç

A Milli Bayan Basketbol Takımımız, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda oynadığı ilk maçta Angola'yı rahat bir oyunun ardından 72-50 mağlup etti.

A Milli Bayan Basketbol Takımımız, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda oynadığı ilk maçta Angola'yı rahat bir oyunun ardından 72-50 mağlup etti. Londra Basketball Arena'da oynanan karşılaşmada bayan basketbolcuları başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olmak üzere, çok sayıda yetkili destekledi. Türk spor tarihinde bayanlar basketbolunda ilk defa olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi temsil eden Potanın Perileri, A grubundaki ilk maçta Angola'ya karşı rahat bir oyun ortaya koydu. Afrika Şampiyonu rakibi karşısında ilk periyodu 21-8 önde tamamlayan Ay-yıldızlı milli takımımız, devreyi de 10 sayı farkla 35-25 önde kapattı. Üstün oyununu ikinci devrede de sürdüren Potanın Perileri, 3. periyodu 19 sayı farkla 58-39 önde geçti. Son periyotta da rahat bir tempoda kendini yormayan bayan basketbolcular, salondan 22 sayı farkla 72-50'lik skorla galip ayrılarak, oyunlar tarihindeki ilk maçını da kazanmış oldu. İlk maçından galibiyetle ayrılan basketbolcular, Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler ayakta alkışladı. Milli takımımızda Tuğba Palazoğlu 13, Bahar Çağlar 11 ve Şaziye İvegin 10 sayı ile oynadı.

Milil takımın yer aldığı A grubunda oynanan ilk maçta Çin, Çek Cumhuriyeti'ni 66-57 mağlup etmeyi başardı. A Milil Bayan Basketbol Takımı, A grubundaki 2. maçında Pazartesi, saat 13.15'te Çek Cumruhiyeti ile karşılaşacak .

Kaynak: İHA