İşitme Engelli Milliler Dünya Şampiyonu

Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası final maçında Mısır'ı 1-0 yenen Türkiye, ikincisi düzenlene organizasyonda şampiyon oldu.

Şampiyona boyunca hiçbir takıma boyun eğmeyen kırmızı beyazlılar Mısır karşısında da oyunun tamamında üstün bir mücadele sergiledi. Henüz karşılaşmanın 5. dakikasından Hakan’ın ayağından bulduğu golle öne geçen milliler skordaki üstünlüğün 90 dakika boyuca koruda ve dünya şampiyonu oldu. Maçın bitiş düdüğüyle sevinç yumağına dönen milli takım oyuncularını yeşil zemin üzerinde dakikalarca şampiyonluğun tadını çıkardı. İkinci olan mısırlı oyuncular ise maçın son düdüğüyle yeşil çimlerden uzun süre kalkamazken teknik heyet futbolcularını teselli etti. Öte yandan şampiyonluk maçını Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Milletvekili Hakan Şükür'de izledi.
Maç sonrası açıklamada bulunan Teknik Direktör Ali Metin, bu duyguyu Türkiye'ye yaşattıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, ''Engelli kardeşlerimiz tüm istediklerimizi ve duygularımızı sahaya yansıttılar. Bu başarı herkese yakıştı. Kupamızı milletimize armağan ediyoruz.'' dedi.

Takım kaptanı Selahattin Bozdağ ise, dört yıl önce Yunanistan'da ikinci olduklarını hatırlatarak, şimdi şampiyon olduklarını ve çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi .