Yarışların 1. Gününde, Kadınlar Kategorisinde Çağla Kubat, Erkekler Kategorisinde İse Ertuğrul İçingir Liderliğe Yükseldi

Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları iş birliği düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi 2. Ayak yarışları Gömeç'te başladı.

İki yarış serisinin tamamlandığı birinci günde, kadınlar kategorisinde Çağla Kubat, erkekler kategorisinde ise Ertuğrul İçingir liderliğe yükseldi.

Türkiye Yelken Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul, İzmir, Muğla, Zonguldak, Trabzon ve Çanakkale'den 14 kulübü temsilen 53'ü erkek 13'ü kadın 66 sporcu 2. ayak yarışlarında mücadele ediyor.

Yarışlara Çağla Kubat, Lena Erdil, Ertuğrul İçingir gibi Türkiye şampiyonları ve Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ülkenin en iyi slalom windsurfçüleri katılıyor.

İlk gün, erkekler ve kadınlar kategorilerinde 2 yarış serisi tamamlandı. Kadınlar kategorisinde İstanbul'dan ferdi olarak yarışlara katılan Çağla Kubat, 2. Yarış'ın galibi olurken, 2'inciliği Dilara Uralp, 3'üncülüğü ise Lena Aylin Erdil elde etti.

Kadınlar kategorisinde günün ilk yarışında İzmir'den ferdi olarak mücadele eden Lena Aylin Erdil 1., Çağla Kubat 2., Çeşme Altı Rüzgarsörfü ve Yelken Kulübü'nden Dilara Uralp ise 3. oldu.

Erkekler kategorisinde 2. Yarış'ın galibi Trabzon GSİM Yelken Şubesi'nden Ege Şefik Kurt olurken, 2. Ertuğrul İçingir, 3'üncü ise Emirhan Kolburan oldu.

Erkekler kategorisinde günün ilk yarışında Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi Sporcusu Ertuğrul İçingir 1., Caddebostan Spor Kulubü sporcusu Remzi Kocakıran 2., Redline Windsurf Kulübü sporcusu Emirhan Kolburan ise 3. oldu.

Pegasus Windsurf Ligine 28-29 Temmuz Cumartesi ve Pazar günleri saat 11.00'de başlayacak yarışlarla devam edilecek. Lig, pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

Bu yıl 3 ayaktan oluşacak Pegasus Windsurf Liginde 12 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak erkek, kadın, genç erkek, genç bayan ve master kategorilerinde yarışlarda Türkiye şampiyonları belirlenecek.

Kaynak: AA