Türkiye-Rusya Maçının Ardından

A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, "Ülkemizde dünya şampiyonu olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı, Ankara'da düzenlenen Dünya İşitme Engelliler 2012 Dünya Kupası'nda yarı finaldeki rakibi Rusya'yı normal süresi 1-1 sona eren maçta, penaltı atışları sonunda 3-2 mağlup ederek, adını finale yazdırdı.

Milli Takım Teknik Direktörü Ali Metin, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Hedefimize bir basamak kaldı. Bir gün sonra Mısır'la final oynayacağız. O maçı da kazanıp dünya şampiyonu olmak istiyoruz. Memleketimizde, ülkemizde dünya şampiyonu olup bu ‘sessizlere’ dünya şampiyonluğunu hediye etmek istiyoruz" dedi.

Finaldeki rakip Mısır'ı değerlendiren Metin, "Ruslardan daha kuvvetli, dayanıklı bir takım. Bundan daha iyi bir maç olacak. Bizi desteklemeye herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

"HAYALİM GERÇEK OLDU"

Milli takım kalecisi Ersin Çetin ise, "Çok mutluyum. Çok zor bir maçtı. Halen inanamıyorum. Penaltıyı hocamdan istedim o da beni kırmadı ve ben de attım. Finale çıkmanın maçtan önce hayalini kuruyordum. Bu hayalim gerçek oldu. Finalde de kazanıp şampiyon olacağız" dedi.

Yıldız oyuncu Hüseyin Er de, "4 sene önce finalde yenilmiştik. Şimdi Mısır'ı yenerek şampiyon olacağız. Güçlü bir takım ancak Türkiye'de kendi sahasında Mısır'dan daha güçlü" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA