Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de Yeni Sezon Fikstürü Çekildi

Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de 2012-2013 sezonu fikstürü belirlendi.

İzmir Mövenpick Hotel'de gerçekleştirilen fikstür çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ile liglerde mücadele edecek takımların temsilcileri katıldı.

Fikstür çekimi öncesi konuşan Koşar, ilk kez bir bölgede fikstür çekimi yapıldığını belirterek, her yıl farklı bölgelere giderek bunu gelenek haline getirmeyi, böylece kaynaşma sağlamayı düşündüklerini ifade etti.

Koşar, kaynaşmayı sağlayıp, futbolda aile birliği oluşturmak istediklerini vurgulayarak, "Biz birbirimiz olmadan olamayız. Bu kaynaşmadan fair play çıkacak. Arkadan antrenör, futbolcu ayartılmayacak. 2. ve 3. liglere önem vermediğiniz zaman imalathaneyi açmamış olursunuz. İmalınız düzgün olmaz, mamul çıkmaz. Birlik ve beraberlikle, altyapılara verilen önemle Türk futbolu farklı yerlere gidecek" diye konuştu.

TÜM PROFESYONEL TAKIMLAR TÜRKİYE KUPASI'NA KATILACAK

Koşar, Türkiye Kupası'na tüm 2. Lig ve 3. Lig takımlarının da katılacağını belirterek, belli kıstaslara uyan Bölgesel Amatör Ligler’den de bazı kulüplerin kupa için mücadele edeceğini de ilk defa duyurdu.

Yayıncı kuruluşun 2. ve 3. Lig için sponsorluğunun söz konusu olduğunu, 5'er milyon liralık taahhüdü bulunduğunu kaydeden Koşar, ödemelerin yapılacağı tarihleri kulüplere bildireceklerini ifade etti.

Koşar, 2 ve 3. ligin marka değerini artıracak bir çalışma içinde olduklarını, ligler başlamadan "müjdeli haberi" vereceklerini söyledi.

Spor Toto 2. Lig 9 Eylül 2012'de başlayacak, ilk devre 23 Aralık 2012'de tamamlanacak. 27 Ocak 2013'te başlayacak ikinci devre 12 Mayıs 2013'te sona erecek.

Spor Toto 3. Lig de 9 Eylül 2012'de başlayacak. İlk devresi 23 Aralık 2012'de tamamlanacak ligin ikinci devresi 20 Ocak'ta başlayacak ve 5 Mayıs 2013'te tamamlanacak. Spor Toto 2. Lig'de 11 ve 28. hafta maçları ile Spor Toto 3. Lig'de 8 ve 25. hafta maçları hafta içi oynanacak.

Fikstür çekiminin ardından Spor Toto 2. Lig'de ilk hafta eşleşmeleri ise şöyle: Kırmızı Grup Giresunspor - Tarsus İdman Yurdu Sakaryaspor - Bugsaşspor Kahramanmaraşspor - Ünyespor Pendikspor - Çankırıspor Nazilli Belediyespor - Tepecikspor Hatayspor - Turgutluspor Bandırmaspor - Fethiyespor Bozüyükspor - İstanbul Güngörenspor Sarıyer (bay) Beyaz Grup Konya Torku - Yeni Malatyaspor Bayrampaşa - Balıkesirspor Kırklarelispor - Denizli Belediyespor Etimesgut Şekerspor - Kızılcahamam İnegölspor - Tokatspor Ofspor - Altay Körfez FK - Alanyaspor İskenderun Demir Çelikspor - Gaziosmanpaşa Eyüpspor (bay) Spor Toto 3. Lig'de ilk hafta eşleşmeleri ise şöyle oluştu: 1. Grup Fatih Karagümrük - Kırıkhanspor Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor - Kayseri Şekerspor Beşikdüzüspor - Gölcükspor İstanbulspor - Bergama Belediyespor Sandıklı Belediyespor - Siirtspor Çorumspor - Orhangazispor Belediye Vanspor - Terkirova Belediyespor Ankara Demirspor - Kastamonuspor Pazarspor - Anadolu üsküdar 2. Grup İskenderun 1967 - Hacettepe Kilimli Belediyespor - Silivrispor Dardanelspor - Bursa Nilüfer Manavgat Evrensekispor - Ümraniyespor Derince Belediyespor - Yalıspor Erzincan Refahiye - Aydınspor 1923 Menemen Belediyespor - Gebzespor 4 Eylül Belediyespor - Batman Petrol Belediye Bingöl - Adıyamanspor 3. Grup Erzurum Büyükşehir Belediyespor - Maltepespor Altınordu - Çorum Belediyespor Emrespor - Kocaelispor Darıca Gençlerbirliğispor - Gümüşhanespor Oyak Renaultspor - Arsinspor Keçiörengücü- Diyarbakırspor Sancaktepe Belediye - Elazığ Belediyespor Beylerbeyispor - Mardinspor Yimpaş Yozgatspor - Kahramannmaraş Belediyespor

Kaynak: İHA