MUDOSK Kaçkar Dağı'nda Zirve Yaptı

Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü MUDOSK sporcuları 2012 Kaçkar Dağı Tırmanışı'nı gerçekleştirdi.

Her yıl düzenli olarak Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitim kamplarına gönderilen sporcular, eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlıyorlar. MUDOSK yetkilileri Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2012 yılı programında yer alan faaliyetleri sürdürmeye devam edeceklerini bildirdiler.Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü Ekibi sporcuları faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Katıldıkları eğitim kamplarında gördükleri dağ arama kurtarma, deprem ve çığ eğitimlerinin Muş açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yapıldı.MUDOSK Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü yönetim kurulu üyesi Hanifi Öncel, “Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü olarak yapılan faaliyetlerin çok önemli olduğunu bir kez daha gösterdik. Çünkü Türkiye Dağcılık Federasyonu'nda kaliteli bir çizgi oluşturan Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü MUDOSK, Muş’un adını en iyi şekilde zirvelere taşıyor." diye konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2012 yılı programında yer alan faaliyetleri sırasıyla yerine getireceklerini bildiren Öncel, eğitim kamplarına ve bu tür faaliyetlere sporcu göndermenin de kendilerini onurlandırdığını, il içersinde ve başka illerde sporcuların faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

2012 Kaçkar Dağı Tırmanışı'na Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü MUDOSK Eğitmeni Hakkı Oğur katıldı.

Onur, burada yaptığı açıklamada, "Kaçkar Dağları Türkiye'nin kuzeyinde, Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan bir dağ sırası. Kuzey Anadolu Dağları'nın doğudaki bölümünü oluşturur. Doğusundaki birçok zirvesi 3500 m üzerindeyken, batı kesimi 2000 m yüksekliğe kadar ulaşır." diyerek, şunları söyledi:"En yüksek noktası olan Kaçkar Kavrun Dağı 3932 m yüksekliktedir. Bu zirveye çıktık. Bu bizim için oldukça önemli bir başarıdır. Zaten kulübümüz yönetim kurulu ve eğitimli sporcularıyla bir çok başarıya imza atarak başarılar elde etmiştir. Bu başarılar daha da iyi bir seviyede diğer başarıları getirecektir. Geçtiğimiz haftalarda Ağrı Dağı tırmanışı oldukça hevesli ve güzelliklerle geçmişti, şimdi ise Karadeniz sahil boyuna uzanan Türkiye'nin en güzel dağlarından birine zirve yaptık."