Kerimov Altın Madalyaya 150 Bin Dolar Verecek

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, 27 Temmuz’da başlayacak Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya alacak sporculara 150 bin dolar vaat etti.

Kerimov ödüllerle ilgili kararnameyi imzaladı. Buna göre altın madalya alacak sporculara 150, gümüş madalya sahibi sporculara 75 ve bronz madalya sahibi sporculara da 50 bin dolar para ödülü verilecek.

Özbekistan Londra Olimpiyatları'nda 16 ayrı spor dalında 55 sporcuyla mücadele edecek. Özbekistan kafilesindeki sporculardan 36’sı erkek 19’yu ise bayan. Sporcuların en genci 1994, en yaşlısı ise 1976 doğumlu.

Taşkent, 2008’de Çin’de yapılan olimpiyatlarda ise altın madalya sahibi sporculara 100, gümüşlere 50 ve bronz madalya sahibi sporculara da 25 bin dolar ödül koymuştu.