Grekoromencilerin Olimpiyatlardaki Düşüncesi, 'Sadece Altın Madalya'

Grekoromen Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim ve güreşçiler, Londra Olimpiyatları’nda sadece altın madalya düşündüklerini söyledi.

Ay - yıldızlı ekip, 2012 Londra Olimpiyatları’na yönelik çalışmalarına İçelli Ahmet Tesisleri’nde devam ediyor.

Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim, spor kamuoyunun her zaman en fazla madalya beklediği branşın güreş olduğunu belirterek, “Artık sözün bittiği yerdeyiz, olimpiyatlara sayılı günler kaldı. Güreş, her zaman olduğu gibi spor kamuoyunun en fazla madalya beklediği branş olarak göze çarpıyor. Güreş camiası olarak her zaman amatör sporların lokomotifi olduk. Olimpiyatlara baktığımız zaman 37 altın madalyanın 28’ini güreş camiası olarak biz almışız. Milli takımın başına geldikten sonra güzel işlere imza attık. Grekoromende olimpiyatlarda mücadele edecek 7 sıkletin hepsinde yarışlara katılacağız. Şimdiki hedefimiz olimpiyatlarda daha önce elde edilen dereceleri korumak ve bu derecelerimizi yükseltmektir.” dedi.

Teknik Direktör Mehmet Akif Pirim, grekoromende kendisini ispat etmiş güreşçilerle mücadele edeceklerini ve güzel işlere imza atacaklarını kaydetti.

Güreşte madalya beklentilerinin yüksek olduğunun hatırlatılması üzerine ise kendiside 92 Barcelona Olimpiyatları şampiyonu olan şimdilerin ise başarılı antrenörü Pirim, şunları söyledi:“Tabiki çok büyük bir baskı var. Tabiri caizse ateşten gömlek giydik. Grekoromenden başarılar bekleniyor. Biz de sporcularımıza gerekli konuşmaları yapıyoruz. Bazı sporcularımızda stres var ama onları konuşarak aşıyoruz. Spor kamuoyunun beklentisine cevap vermek ise en büyük hayalimiz.” Mehmet Akif Pirim, olimpiyatlarda bu yıl rekor bir katılımın olduğunu ve sadece olimpiyatlarda başarı beklentisinin güreşin üzerinde olmaması gerektiğini ve diğer branşlardan da başarı gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

GÜREŞÇİLER: HEDEFİMİZ ALTIN MADALYA
Grekoromen Güreş Milli Takım kaptanı, Avrupa ve dünya şampiyonu Nazmi Avluca, olimpiyatlarda hedefinin altın madalya olduğunu söyledi.

Şampiyon güreşçi, madalya beklentisinin kendi üzerlerinde bir baskı oluşturup oluşturmadığı şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:“Herkesin kendisine göre farklı bir heyecanı oluyor. Önemli olan en üst seviyede mücadele etmektir. Hepimiz madalya alabilecek güçteyiz. Daha önceden birçok başarılara imza atmıştık, şimdi de olimpiyatlardan başarılı bir şekilde dönmek istiyoruz.”120 kiloda mindere çıkacak olan ve kariyerinde dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Rıza Kayaalp de, kariyerinde eksik bulunan olimpiyat madalyasını Londra’da alacağını kaydetti.

Milli güreşçi, “Bütün sporcuların hayali olan olimpiyatlara çok az kaldı. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında olduğu gibi rakiplerimi yenerek altın madalya kazanmak istiyorum. Kariyerimde eksik olan madalyayı tamamlamak istiyorum.” diye konuştu.

Öte yandan “Londra Olimpiyatları’nda olimpiyat bayrağını güreşçiler taşıyacaktı. Fakat bayan voleybolcumuz Neslihan Darnel taşıyacak.” denmesi üzerine Rıza Kayaalp, “Hepimiz Türk sporcusuyuz. Olimpiyatlarda en yaşlı oyuncu bayrağı taşır. Bizim ismimiz geçiyordu. Fakat biz olimpiyatlara sonradan katılacağız ismimiz çıksa dahi taşıyamayacaktık. Neslihan Darnel’e bu görevi verdiler. Onun taşıması bizim için uygundur. Umarım en güzel şekilde taşır.” dedi.

ÇEBİ: BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MADALYA SÖZÜMÜZÜ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ
74 kiloda mücadele edecek olan Selçuk Çebi de olimpiyatlara hazır olduğunu ve altın madalya kazanmak için kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini söyledi.

Milli Güreşçi, “Olimpiyatlarda madalya almak için güreş günü çok iyi konsantre olmak gerekiyor. Birde bunu başarabileceğinize inanmak lazım.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Selçuk madalya almazsan seni Trabzon’a sokmam” sözlerinin hatırlatılması üzerine Selçuk Çebi, “Başbakanımız bizimle yediği yemekte benden madalya istedi. Biz de kendisine madalya alacağımızın sözünü verdik. Bunu gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

96 kiloda mücadele edecek olan Cenk İldem ve 66 kiloda mindere çıkacak olan Atakan Yüksel de, olimpiyatlarda altın madalya için mücadele edeceklerini ifade ettiler .