Spor Toto 2. Ligi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından İnegölspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor.

Bordo-beyazlılar tesisler sahasındaki çalışmalar ile hazırlıklarına devam ederken, Teknik Patron Mehmet Bulut, hedeflerinin lig takvimine kadarki sürede eksik futbolcuları en asgariye indirmek olduğunu söyledi.

İlk ve ikinci etap kamp döneminde takıma olumlu katkı sağlayanları belirleyeceklerini ifade eden Bulut, "Takımdan gitmek isteyen de olabilir, bizim göndermek isteyeceğimiz de olabilir. Bu her zaman doğaldır. Transfer her zaman yapılabilir ve kulüpler için gereklidir. Bunun ticari boyutu da var, başarı boyutu da. Kim kalır, kimler takımı daha ileriye taşır, buna karar vereceğiz. Aceleci olmadan, kulübün menfaatlerini de göz önünde tutarak maksimum katkı sağlayacağına inandığımız isimleri kadromuza dahil etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FİKSTÜR YARIN ÇEKİLECEK
Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig fikstür çekimi 25 Temmuz 2012 Çarşamba günü yapılacak.

Önümüzdeki sezon 2. Ligde mücadele verecek olan İnegölspor, 27 Haziran’da gerçekleştirilen grup kura çekiminde Konya Torku Şekerspor, Kızılcahamamspor, Beypazarı Şekerspor, Alanyaspor, Balıkesirspor, Yeni Malatyaspor, Ofspor, Denizli Belediyespor, İskenderun Demirçelikspor, Bayrampaşaspor, Gaziosmanpaşaspor, Eyüpspor, Kırklarelispor, Altay, Tokatspor ve Körfez Futbol Kulübü ile birlikte Beyaz Grupta yer alırken, sıra fikstüre geldi. Yarın İzmir Mövenpick Hotel'de saat 11:00'de başlayacak fikstür çekimine, kulüp yöneticileri ile TFF temsilcileri katılacak. Yeni sezonda Spor Toto 2. Lig'de 2 ayrı grupta 17'şer takım yer alırken, Spor Toto 3. Lig'de ise 3 ayrı grupta 18'er takım bulunuyor.

SAMET PENDİK’E GİTTİ, RAİF YOL AYIRIMINDA
İnegölspor’un geçtiğimiz sezon transfer döneminin son gününde, eski oyuncusu Raif Demir ile birlikte kadroya dahil ettiği orta saha oyuncusu Samet Gül, Bordo-Beyazlı ekip ile yola devam kararından çark edip, Pendikspor ile el sıkıştı. Raif Demirin ise, bugün İnegöl’e gelerek 2 yıllık sözleşmesinin 1 yıla indirilmesi önerisini yönetime sunacağı, anlaşma olmaması halinde ise yol ayırımının olabileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon baştan sona yenilenen İnegölspor’a transfer döneminin son gününde transfer edilen Çanakkale Dardanel’den Raif Demir ve Samet Gül, Bordo-Beyazlıları heyecanlandırmıştı. İnegölspor alt yapısından yetişip 2. Lig kadrosunda yer alarak golcü özelliği ile başarılı maçlar çıkartan Raif Demir, üç sezon önce gittiği Dardanelspor’dan yeniden yuvaya dönüş yapmıştı. Geçtiğimiz sezonki performansları ile takımın şampiyonluğunda pay sahibi olan Raif Demir ve Samet Gül ile yapılan görüşmelerin ardından yola devam kararı alındı. Herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen yeni sezon çalışmalarına katılmadılar. İki yıllık sözleşme sürelerinin 1 yıla indirilmesi istekleri kabul görmeyince anlaşmazlık çıktı.

İnegölspor’un yola devam ettiği oyuncular arasında yer alan Samet Gül’ün 1+1 yıllık sözleşmesinin 1 yıl olarak değiştirilmesi isteğinin yönetim tarafından olumlu karşılanmaması üzerine ortaya çıkan anlaşmazlık yolların ayrımına sebep oldu. Dün, kulüpten ayrılan Samet İstanbul’a gitti. Samet Gül, geçtiğimiz hafta sonu başlayan çalışmalara katılmayarak, Başkan İlhan Korkmaz ile görüşme yaptı. 2 yıllık sözleşmesinin 1 yıla indirilmesi durumunda İnegölspor’da forma giymeye devam edeceği şeklinde teklifte bulunan Samet Gül’ün isteği olumlu karşılanmadı ve bonservis bedelini getirmesi durumunda Pendikspor’a transferine yönetim tarafından olumlu cevap verileceği belirtildi.

"BİRİLERİ SAMET'İN KAFASINI KARIŞTIRDI"
İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz, “Samet ile yaptığımız görüşme sonrasında kendi isteği ile sözleşmesini uzattı. Yeni sezon çalışmalarına başlanacağı günde antrenmana çıkmayan Samet ile uzun süren bir görüşme yaptık. Samet, iki yıllık olan sözleşmesinin bir yıla indirilmesi halinde bu sezon oynayabileceği şeklinde bir öneri bize sundu. Her halde birileri kafalarını karıştırmış olacaklar ki, böyle bir istekle karşımıza geldi. Kimseye ayrıcalık yapacak bir konumda değiliz. Herkes attığı imzanın arkasında durması gerekir. Oynama şansının pazarlık konusu yapılmasını prensiplerimize ters gelir. Bizde oynamak istemeyen kim olursa olsun oyuncuyu tutmayız. Pendikspor Başkanı Samet’i transfer etmek istediklerini söyledi.

Bizde şartlarımızı kendilerine sunduk. Şu anda her konuda anlaşmış durumdayız. Samet’te İstanbul’a gitti. Bu iş büyük ölçüde bitti” dedi .

Kaynak: İHA