Futbol yorumcusu Sinan Engin, Beşiktaş'ı değerlendirdi

Samet Aybaba ile yeni bir döneme giren Beşiktaş'ın şuanki durumunu, Beyaz TV'de futbol yorumculuğu yapan Sinan Engin'e sorduk. Bakın Engin neler söyledi...

Samet Aybaba'nın teknik direktörlüğüne futbol bilgisine hiçbir zaman laf söyletmeyeceğini belirten Sinan Engin, Aybaba'nın futbol bilgisinin ve antranörlüğünün üst düzeyde olduğunu ama önemli olanın çalıştığı ortam ve geldiği klübün şartları olduğunu söyledi.

Aybaba'nın Beşiktaş'ın en nagatif döneminde göreve geldiğinin altını çizen Engin, "Negatif dönemde bir başarısızlık olsa da bu Samet Aybaba'dan kaynaklanmaz. Beşiktaş klübünün sağlıklı bir gidişatı olmadığı için olsa olsa yönetimden kaynaklanır. Beşiktaş'ta yapılan gerek transferler gerek klüple alakalı işler doğru değil, doğru işler de yapılmıyor. Samet Aybaba'nın çalışma sahasının çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Aybaba en azından bu süreci en iyi şekilde pozitife çevirmeye çalışacaktır. Çünkü bu beceriye ve azme sahiptir. Ama dediğim gibi önemli olan futbolcu malzemesidir." dedi.

Samet Aybaba'nın kadroda düşünmediği Quaresma'nın da kampa katılmamasının yanlış olduğunu kaydeden Engin "Tüm oyuncuların hepsinin kampa gelmesi gerekiyordu. Bütün kadroyla sezonu açmaları gerekiyordu. Onların hepsini  satacaksan da oynatıp öyle satman gerekiyor. Şuan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok gerisinde bir Beşiktaş görüyoruz." diye konuştu.

BEYAZ GAZETE