Torku Konyaspor Açıklaması

Isparta Davraz'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bank Asya 1. Lig takımlarından Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig takımlarından Medical Park Antalyaspor karşısında oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı.

Kamp yapılan otelin sahasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Medical Park Antalyaspor'un kadrosunda Sammy, Koray, Zizic, Deniz, Ergun, Pedro, İbrahim, Kodjo, Emrah, Isaac ve Diarra, Torku Konyaspor'da ise Emrullah, Selim, Abdulkerim, Tolga, Bilal Aziz, Gokhan, Serkan, Ömer Ali, Ali Dere, Neca ve Recep görev aldı.

Medical Park Antalyaspor, karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başladı.

18. dakikada Isaac'in ceza alanı içinden attığı şut direkten döndü. Diarra'nın 44. dakikada ceza sahası içinde vurusu az farkla auta çıktı.

45. dakikada Torku Konyasporlu Neca'nın orta sahadan vuruşu ağlarla buluştu: 1-0. Medical Park Antalyaspor'un beraberlik golünü ise 45+2'nci dakikada Emrah penaltı vuruşuyla kaydetti.

İlk yarı 1-1 sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Medical Park Antalyaspor, Polat, Tandogan, Musa, Lokman, Minev, Ugur, Murat, Kodjo, Tita, Baran ve Huseyin, Torku Konyaspor ise Emrullah, Selim, Abdulkerim, Serbay, Muhammed, İshak, Feyyaz, İsmail, Aykut, Angelon ve Çoşkun ile başladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı 89'uncu dakikaya kadar karşılıklı ataklarla devam etti. 89'uncu dakikada Torku Konyasporlu Coşkun, maçın skorunu belirledi. Karşılaşma Torku Konyaspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmayı yaklaşık 50 kişilik Medical Park Antalyasporlu taraftar izledi.

-Karşılaşmanın ardından-

Medical Park Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 haftadır çok yoğun bir tempoda yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini ve yaptıkları hazırlık maçlarında tüm oyunculara şans tanıdıklarını söyledi.

Hazırlık maçlarında skorun kendileri için önemli olmadığını vurgulayan Özdilek, ''Bugün skor değil oyuncuların ortaya koyduğu tablo önemliydi. Zaman zaman iyi, zaman zaman da yaptığımız kötü şeyler var. Bunları irdelemeye çalışacağız. Özellikle iyi yapamadığımız şeyleri biraz daha geliştirmek istiyoruz. Önümüzde uzun bir zaman var bu zaman zarfında hatalarımızı inşallah düzene koyacağız'' diye konuştu.

Davraz'daki ikinci hazırlık etabını yarın Ispartaspor ile oynayacakları hazırlık maçının ardından sonlandıracaklarını anlatan Özdilek, hazırlıklara Slovenya'da devam edeceklerini ve burada güçlerini ölçebilecekleri karşılaşmalar yapacaklarını belirterek, lige fiziksel, taktiksel ve zihinsel olarak hazır olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Torku Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara ise, 15 gündür Davraz'da kamp yaptıklarını ve iyi bir çalışma ortamı yakaladıklarını ifade ederek,faydalı bir kamp geçirdiklerini, oyuncuların özverisi, mücadelesi, oyun içindeki yardımlaşmalarının kendilerini umutlandırdığını dile getirdi.

Kamp süresince İçel İdmanyurdu ve Medical Park Antalyaspor ile iki hazırlık maçı oynadıklarını kaydeden Özkara, ''Geçen seneden gelen genç bir kadromuz var. Bu kadroyu tecrübeli oyuncularla takviye ettik. Üst ligten takımlarla yaptığımız karşılaşmalarla, oyuncuların arasında pek bir fark olmadığını, Türkiye'de çok yetenekli genç oyuncuların olduğunu bir kez daha göstermiş olduk'' dedi.

Özkara, yarın yapacakları son antrenmanın ardından Davraz'dan ayrılacaklarını belirterek, ardından 12 günlük kamp için Bolu'ya gideceklerini ve lige iyi başlamak için hazırlıklarına devam edeceklerini söyledi.

Muhabir: Mehmet Erbek / Yusuf Karadağ

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA