Futsal Milli Takımı Olimpiyat Hazırlıklarını Ordu’da Sürdürüyor

Londra Paralimpik Oyunları öncesi Ordu'da kamp yapan Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor.

Futsal Erkekler Milli Takımı, 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Londra'da gerçekleştirilecek Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi tarihinde ilk kez temsil etmeye hak kazanan B1 Futsal Erkekler Milli Takımı, Ordu’da günde çift antrenman yapıyor

Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri'nde Görme Engelliler Spor Federasyonu B1, B2 ve B3 Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Yücel Kaya gözetiminde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Yücel Kaya, “Hedefimiz, Londra Olimpiyatları'nda ilk üç takım arasında yer almak” dedi.

Teknik direktör Yücel Kaya, antrenman öncesinde yaptığı açıklamada, “Kampımız oldukça verimli geçiyor. 29 Ağustos itibariyle Paralimpik Oyunları başlayacak. Burada ilk üç hedefi koyduk. İnşallah bunu başlayacağız. Ekibimiz oldukça iyi. Bu kamp sonucunda beş kişiyi eleyerek takımı 10 kişi kalacak” diye konuştu.

"FUTBOL FEDERASYONU'NDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Futbol Federasyonundan destek beklediklerini sözlerine ekleyen Yücel Kaya, “Bu yolda bize destek çıkmasını istediğimiz Futbol Federasyonumuz var. Türkiye’de futbol, Futbol Federasyonu’ndan sorulur. Her ne kadar bizler görme engelli Futbol Federasyonu olsak da sonuç olarak bunlar olimpiyat barışını geçmiş futsal futbol oynuyorlar. Futbol Federasyonu’nun bu konuda sanırım yeterli bilgileri yok Bu çocuklara sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Ali Çavdar ile Vedat Yavuz da olimpiyatlarda hedeflerinin her takım gibi başarı olduğunu söylerlerken futbolcularda Futbol federasyonu'ndan destek beklediklerini dile getirdiler

Kaynak: İHA