Tamer Kıran: Aluko Türkiye'ye Gelmek İstemedi

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, gazetecilerle sohbetinde, adı son günlerde Beşiktaş ile anılan Glasgow Rangers’ın sağ kanat oyuncusu Aluko hakkında açıklamalarda bulundu.

Siyah - beyazlı ekibin Avusturya'da sürdürdüğü yeni sezon hazırlıklarını takip eden basın mensuplarıyla biraraya gelen Kıran, “Aluko, iyi oyuncu. Biz de Beşiktaş'a kazandırmak istedik. Ancak o Türkiye’ye gelmek istemiyordu.” dedi.

Aluko ile menejeri vasıtası ile görüştüklerini de belirten Kıran, "Kendisi Türkiye’ye gelmek istemediğini ve İngiltere’de oynamak istediğini söyledi.

Nitekim Aluko’da Hull City ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Transferinin gerçekleşmemesinin nedeni, iddia edildiğini gibi ne para ne Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durum ne de UEFA'da aldığımız bir yıllık men cezası.” dedi.

DANİEL AMOKACHİ İLE GÖRÜŞTÜMNijerya’lı oyuncu Sone Aluko için Beşiktaş’ta geçmiş yıllarda forma giymiş ve şu anda Nijerya Milli takımında görev yapan Daniel Amokachi ile görüştüğünü de söyleyen Kıran, sözlerini şöyle tamamladı:“Amokachi’yi aradım. Aluko ile ilgilendiğimizi söyledim. Oyuncu hakkında bilgi almak istedim. Amokachi’de bana, 'bu tür oyuncular Nijerya’da bir hayli fazla, Aluko için bu kadar para vermenize gerek yok. Beşiktaş’a parası uygun başka bir oyuncu bakarız. Zaten oyuncuda İngiltere’de büyümüş ve oradan ayrılmak istemiyor' dedi.

Aluko'dan vazgeçmemizde bu görüşme de etkili oldu.”