65. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası Eskişehir'de Başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 65. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası, 10 Balkan ülkesinden, yaklaşık 280 sporcunun katılımıyla Eskişehir'de başladı.

Şampiyonanın başlaması dolayısıyla Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde yapılan törende, sporcu ve hakemlerin seremoni geçidinin ardından, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Ergüder Uzun, törende, 65. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası'nın, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi sporcular için son deneme olduğunu söyledi.

Şampiyonada Türkiye'den 56 sporcunun yer aldığını belirten Uzun, ''Bundan 10-15 sene önce Balkanlar'da derece aldığımız zaman seviniyorduk. Artık Balkanlar ve Avrupa, Türk atletizmine küçük gelmeye başladı.

Gerçekten iyi başarılar elde ediyoruz. Daha önce 43. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nda birinci olmuştuk, şimdi büyüklerde de birinci olacağımızı düşünüyorum'' dedi.

Uzun, Türkiye'nin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na atletizmde 16 dalda 33 sporcuyla katılacağını ifade ederek, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda sporcu sayısının 16 olduğunu anımsattı.

İki olimpiyat arasında sporcu sayısında oluşan farkın yüzde 100'ü geçtiğine dikkati çeken Uzun, ''Tahminim 2008'deki başarıyı daha üste çıkaracağız. Bayrak takımımIz ilk defa dünyada ilk 16 arasına girdi. Direkt yarı final koşacaklar. Bir kategori daha yükselip final koşarlarsa şaşırmam. Çünkü kızlarımız, çok formdalar ve iyi çalıştılar. Sakatlık olmazsa tahmin ediyorum onlar da ilk 8'in içinde yer alacaktır'' diye konuştu.

Daha sonra, toplam 280 sporcunun katıldığı yarışlara geçildi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na da katılacak olan Sema Apak, 400 metre engelli koşuda birinci olduktan sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'de madalya almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, olimpiyat oyunlarında başarılı olmak için çalışacağını kaydetti.

Yarın sona erecek şampiyonanın açılış törenine, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Ömer Faruk Günay, Tepebaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile sporseverler katıldı.

Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök / Musa Samur

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA