Futbolun Sokak Çocukları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Herkes İçin Futbol (HİF) Adıyaman İl Sorumlusu Enver Güneş, sokak çocuklarını futbolla tanıştırarak, onları kötü alışkanlıklarından uzaklaştırıyor.

Kepez Belediyespor’un davetlisi olarak Antalya’ya gelen çocuklar, ilk kez il dışına çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Adıyaman’da spora büyük katkılar sağlayan 'Simoviç' lakaplı TFF Herkes İçin Futbol Adıyaman İl Sorumlusu Enver Güneş, TFF Herkes İçin Futbol Projesi kapsamında kentteki sokak çocuklarını sporla tanıştırdı. Simoviç Enver Sokak Futbol Okulu’nu kuran Güneş’in bugün 50’ye yakın sokak çocuğundan oluşan sporcusu bulunuyor.

Federasyon tarafından 81 il içinde herkes için futbol adına en çok çalışan il sorumlusu seçilen Güneş, 35 yıldır spora emek verdiğini belirterek, “Ben ömrümü spora adadım diye işinden olmuş biriyim. Amacım, sokak çocuklarını Türk sporuna kazandırmaktır. Bu proje kapsamında sokak çocuklarını futbolla buluşturdum. Bu çocukların içinde fakir ve sokakta yaşayanlar vardı. Şu anda 50’ye yakın sporcum var. Antalya’ya 29 sporcu ile geldik. Kepez Belediyespor ile maç yaptık. Çocuklarımızın arasındaki arkadaşlık ve birliktelik duygusunun gelişmesi adına davet edildiğimiz illere geliyoruz. Öte yandan Adıyaman dışına çıkmamış çocuklarımız da ilk kez farklı bir ile çıkmanın mutluluğunu yaşıyor” dedi.

Güneş, kendilerine ulaşım ve konaklama imkanı sağlayan iş kadını Nermin Elbers ve Petrol-İş Adıyaman Şubesi’ne de teşekkür etti.

Kepez Belediye Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu ise, spora her zaman destek verdiklerini belirterek, “Adıyaman’dan gelen sokak çocukları ile kendi sporcuları arasında bir arkadaşlık ortamının oluşmasına katkı sağlayacak” diye konuştu

Adıyaman’da sokaklardan kurtularak futbolcu olan 10 yaşındaki Cihat Özkan, “Önceden fırında çalışıyordum. Daha sonra işten ayrıldım ve sokaklarda boş boş geziyordum. Enver hoca beni bir gün sokakta futbol oynarken gördü ve beğendi. Onun futbol okulunda top oynamaya başladım. Futbola devam etmesem kötü alışkanlıklarım devam edebilirdi. Artık çim sahadayım” şeklinde konuştu.

16 yaşındaki Abdullah Aslan ise, daha önce sokaklarda kötü alışkanlıkları olduğunu anlatarak, “İşim ve param yoktu. Enver hoca karşıma çıktı. Beni futbol okuluna aldı. Futbola da merakım vardı. Şimdiye kadar Adıyaman dışına çıkmamıştım. Futbolla tanışmasam kötü alışkanlıklarım devam edebilirdi. Hocama teşekkür ediyorum” dedi.

Oynanan karşılaşmayı ise Simoviç Enver Sokak Çocukları Futbol Okulu takımı 3-1 kazandı. TFF Herkes İçin Futbol Adıyaman İl Sorumlusu Enver Güneş, desteklerinden dolayı Kepez Belediye Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu ve iş kadını Nermin Elbers’e çeşitli hediyeler takdim etti .

Kaynak: İHA