Beşiktaş-manchester City Maçının Ardından

Yeni Sezon hazırlıklarını Avuturya’da sürdüren Beşiktaş, hazırlık maçında İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City’e 2-0 mağlup oldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, yaptıkları çalışmaların sonucunda neyin doğru, neyin yanlış olduğunu görmek açısından hazırlık maçlarının önemli olduğunu söyledi.

Aybaba, Premier Lig şampiyonu Manchester City karşısında oyundan ve oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu belirterek, “Böyle güçlü bir takıma karşı oynamak daha da önemliydi. Türk futbolunun bazı klasik hataları var: ‘Girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemek, top bizim ayağımızdayken çok pas hatası yapmak.’ Bu maçta da bu iki hataları çok yaptık. Genel olarak oyundan ve oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Takıma yeni katılan oyuncular var. Yeni oluşturmaya çalıştığımız bir sistem var. Bu konularda oldukça iyi mesafe aldığımızı söyleyebilirim. İleriki dönemlerde daha iyi olacağımıza inanıyorum” dedi.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Aybaba, Almeida ve Sivok’un da katılmasıyla çok daha iyi bir takım olacaklarını sözlerine ekledi.

Siyab-beyazlıların yeni transferlerinden Uğur Boral ise çok iyi bir takımla oynadıklarını ifade ederek, “Dün yaptığımız antrenmanlar biri çok ağırdı. Bu maçta iyi mücadele ettik. Maçı kaybetmemiz veya kazanmamız önemli değil. Kazansak da değişen bir şey olmayacaktı. Önemli olan eksiklerimizi görmek. Özellikle ilk yarı çok iyi oynadık. Çok pozisyona girdik ancak bunları değerlendirmedik. Rakip bizim yakaladığımız pozisyonları yakalasa fark yiyebilirdik. Yeni bir takım olduğumuz için çok fazla pas hatası yaptık. Zaten rakibimiz de bu hatalardan golleri buldu. Bu hataları düzelterek daha iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA