Başbakan Erdoğan, Olimpiyatlara Katılacak Sporcularla Bir Araya Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılacak olan sporcularla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan , Londra Olimpiyatları’na katılacak olan sporculara , Dolmabahçe Sarayı’nda iftar yemeği verdi . Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile AK Parti Milletvekili Hakan Şükür’ün de iştirak ettiği yemekte bir konuşma yapan Erdoğan , Türkiye ' nin Londra Olimpiyatları ' na toplam 181 sporcuyla katılacağını , bunun da hükümet olarak spora ve sporcuya verdikleri önemi , bu alanda yaptıkları yatırımları gözler önüne serdiğini belirtti .

Erdoğan , " Bu ; ülkemiz için gururlanma vesilesi , 1936’dan bu yana ulaştığımız en yüksek rakam . Tarihimizde en yüksek spor branşına katılma şansı yakaladık . Londra 2012 Olimpiyatları’na tarihimizde en fazla kadın sporcu ile katılıyoruz . Bu da , Türkiye’nin İslam dünyasında farklılığını ortaya koyması bakımından önemli” diye konuştu .

Olimpiyatlarda 13 Türk hakemin görev alacağını vurgulayan Erdoğan , “Olimpiyat oyunlarında açıkçası bugüne kadar başarı gösteremedik . Baktığımızda 36 altın madalya , 23 gümüş madalya kazandık . Burada efsanevi sporcularımız var tabii ki , Gazanfer Bilge , Celal Atik , Naim Süleymanoğlu , Halil Mutlu , Nurcan Taylan…Bunun yanında Ramazan Şahin ve diğer sporcularımıza da bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum . İnşallah tarihimizdeki en fazla sporcuyla katıldığımız 2012 oyunlarında , tarihimizdeki en fazla madalya alarak döneriz . Bunları yakalar mıyız ; azmedersek bu milletin evlatları bunu da yakalar” dedi .

2012 Londra Olimpiyat Oyunları ' nın büyük önemi olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan , “Sizlerin kazanacağı başarıyla , 2020 Olimpiyatlarına inşallah ev sahibi olacağız , bu sürece çok büyük katkı sağlayacaktır . İstanbul 2020 için hükümet olarak çok büyük lobi ve diplomasi içerisindeyiz” ifadelerini kullandı .

Başbakan Erdoğan , konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahneye çıkarak , tüm sporculara hediyelerini verdi . Daha sonra hatıra fotoğrafı çektirildi .

Kaynak: İHA