ABD Olimpiyatta Altına Odaklanıyor

2012 Londra Olimpiyatları hazırlıkları için İstanbul’a gelen ABD Kadın Milli Takımı’nda başantrenör Geno Auriemma ve 8 oyuncu açıklamalar yaptı.

2012 Londra Olimpiyatları’nda A Milli Kadın Takımımız ile birlikte A Grubu’nda mücadele edecek olan ABD Kadın Milli Takımı, oyunlar öncesindeki son hazırlık maçlarını yapmak üzere dün İstanbul’a geldi.

Bugün Hırvatistan, yarın da ay - yıldızlılarla karşılaşacak olan ABD Kadın Milli Kadın Takımı’nın başantrenörü Geno Auriemma ile oyuncularından Tamika Catchings, Tina Charles, Sylvia Fowles, Angel McCoughtry, Maya Moore, Candace Parker, Diana Taurasi ve Lindsay Whalen açıklamalarda bulundu.

Auriemma ve 8 yıldız şunları söyledi:Başantrenör Geno Auriemma (Connecticut Üniversitesi): “Son hazırlık maçımızda Büyük Britanya karşısında önce çok iyi, ardından iyi, sonra ise kötüydük. Brezilya maçındaki bazı hatalarımızı düzelttik. Ama bazı noktalarda da daha kötüydük. Sonuç olarak bir adım ileri, bir adım da geri gittik ve şimdi yine aynı yerdeyiz. Bu yüzden Türkiye’deyken ve sonrasında 3-4 günü sadece antrenmanla geçirmemiz gerekiyor. Çalıştıkça daha iyiye gideceğiz. Şu anda iniş-çıkışlar yaşıyoruz. Düşüşleri azaltıp yukarıda kalmamız lazım.”

“Sue (Bird) gibi takımdaki herkesin saygısını kazanmış ve saha içinde antrenörlük yapabilen bir oyuncuyu kaybettiğiniz zaman bunu hissedersiniz. Çünkü karışıklık içerisindeyken tam da sizin söyleyeceğinizi, hatta bazen bizin söyleyeceğinizden de iyisini söylemesi sizi rahatlatır. Ancak Sue’nun yokluğunda Lindsay Whalen’ı farklı bir ışık altında görme fırsatı bulduk ve bence kendisi birçok gözü üzerine çevirdi. Belki insanlar Sue’nun veya Diana’nın (Taurasi) yokluğunda onun her ihtimale karşı orada olduğunu düşünüyorlardı. Ama kendisi maçın sonucunu etkileyebileceğini kanıtladı. Bu da benim için hoş sürprizlerden biri oldu.”

Tamika Catchings (Indiana Fever): “Biz hala Olimpiyatlara hazır hale gelmeye çalışıyoruz. Hiçbir takımı hafife almamamız gerekiyor. Üzerimizde hissettiğimizin baskı olduğunu söyleyemem. Tabii ki bizden beklentiler yüksek. Ama bunu baskı olarak görmememiz ve daha fazla odaklanmamız gerekiyor. Bir amaç için bir araya getirildik. Her antrenmandan ve her maçtan avantaj sağlayarak takım halinde oynamayı sürdürmeliyiz.”

Tina Charles (Connecticut Sun): “İyi bir takım oma yolunda ilerliyoruz. Sadece antrenmanlarda yaptıklarımızı maçlarda daha iyi uygulamamız gerekiyor. Hücumlarda biraz yavaşlamamız savunmada birbirimize yardım etmemiz ve top kayıplarını azaltmamız lazım. Henüz takım kimyasını tam olarak oturtabilmiş değiliz ama bunu yapacağız. Hepimiz profesyoneliz. Denizaşırı ülkelerde oynuyoruz. Dolayısıyla yoğun trafiğe alışkınız. Bir gece Minnesota’da, ertesi akşam ise Tulsa’da olabiliriz. Hepimiz buna alışkınız. Sadece fiziksel anlamda hazır olmalıyız. Ama her şey yoluna girecektir.”

Sylvia Fowles (Chicago Sky): “İstanbul’a dönmek için sabırsızlanıyorum. Orada hoş karşılanacağımızı düşünüyorum. Dee (Diana Taurasi), Tina (Charles), Seimone (Augustus), Tamika (Catchings) ve Angel (McCoughtry) orada oynadılar. Yeniden İstanbul’a gelmek güzel olacak. Taraftarlarımız bizden daha fazla odaklanmamızı bekleyebilirler. Son iki hazırlık maçımızda başantrenörümüz bunun üzerinde durdu. Sürekli seyahat etmeye hepimiz alışkınız. Fazla zamanımız olmasa da kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.”

Angel McCoughtry (Atlanta Dream): “Hepimiz seyahat etmeye yoğun programa alışmış durumdayız. Bu, sürecin bir parçası… Şikâyetimiz yok. Profesyoneller olarak gerekli olanı yapmalıyız ve bunlar da birer iş seyahati. Vücudumuz bizim için çok önemli, özellikle de gençken. Çünkü eğer fiziksel üstünlüğünüzü koruyamazsanız bu durum yaşınız ilerledikçe ortaya çıkacaktır. Milli Takım kampına katıldığımdan beri çok daha fazla su içiyorum ve kendimi farklı hissediyorum. Sanki tekrar 22 yaşındayım. Beslenmemize de dikkat ediyoruz. Altın madalyayı kazandıktan sonra istediğimizi yapabiliriz. Türkiye’de Fenerbahçe forması giydim. Burada tüm takımların taraftarlarından büyük destek aldığını söyleyebilirim. Oyuncularını çok seviyorlar. Maçlarımızda Fener taraftarlarının da olmasını bekliyorum. O yüzden döneceğim İstanbul’a için heyecanlıyım. Türkiye’de birçok arkadaşım var.”

Maya Moore (Minnesota Lynx): “ABD Milli Takımı’nın kadın basketbolunu domine etmesi zor bir şey ama biz bunu yapabiliriz. Bunu gerçekleştirecek yeterlilikteyiz. Bence bizim kendimizden beklentilerimiz diğer kişilerinkinden daha önemli. Bizim beklentilerimiz de çok yüksek ve her gün maçlara hazır hale gelebilmek için çalışıyoruz. Bu noktada olduğumuz için heyecanlı ve mutluyuz. Bize bırakılan mirasla gurur duyuyoruz ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Sue Bird’süz bir takımı tercih etiğimi söyleyemem ama onsuz da kazandığımız ve bazı şeyleri yapabildiğimiz için mutluyum. Kadromuzun derinliği bize güç katıyor ve bu sayede birbirimizi ayağa kaldırabiliyoruz. Sue döndüğünde daha da güçleneceğimizi hissediyoruz. Olimpiyatlar için sabırsızlanıyoruz ama daha iyiye gitmemiz gerekiyor. Henüz istediğimiz yerde değiliz ve Olimpiyatlar’a kısa bir süre kaldığı için gerçekten her antrenmandan, her maçtan fayda sağlamalıyız. Bu kısa zamanda iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Hazır olacağımızdan eminiz. Çalışmaya ve odaklanmaya devam ediyoruz. Bu sayede kazanacağız. Kendimizden beklentilerimiz yüksek ve küçük şeylere de odaklandığımız için büyük sonuçlar gelecektir. Taraftarlarımız benim büyük bir enerji ve tutkuyla oynadığımı görecekler. Bir üçlük atarak, atış bloklayarak, hücum faul alarak veya harika bir pas atarak ivme yaratmayı ve takımıma enerji vermeyi sürekli deniyorum. Sahada birçok şeyi iyi yapabilen bir oyuncu olmaya çalışıyorum. Oyunda oyduğum sürece bir etki yapmak istiyorum.”

Candace Parker (Los Angeles Sparks): “İngiltere maçında daha iyi yapabileceğimiz çok sayıda şey vardı. Geliştirmemiz gereken birçok yönümüz var. Kesinlikle daha dikkatli olmamız lazım. Ama hücum ve savunmada birbirimizi daha iyi tanıdıkça bu düzelecektir. Hiçbir takımı hafife almıyoruz. Tüm rakiplerimizin bize karşı olağanüstü oynamaya çalışacaklarını biliyoruz ve buna hazırlanıyoruz. Kısa parlamalar yerine 40 dakika boyunca yoğunlaşmış bir şekilde oynamakla övünmeliyiz. Sisteme adapte oldukça daha iyiye gideceğiz. Her antrenmanda elimizden geldiğince hazırlandık. Amacımız da her idmanda biraz daha gelişmek.”

Diana Taurasi (Phoenix Mercury): “İngiltere maçının belli bölümlerinde iyi gözüktük. Bazı anlarda ise sadece 3 gündür beraber olan bir takım görüntüsündeydik. Ama daha iyi hale gelebilmek için çakıştığımız sürece doğru yoldayız. Hepimizin denizaşırı ülkelerde de oynaması adaptasyonumuza çok yardımcı oluyor. FIBA basketbolu daha farklı fakat bu sayede herkesin bu turnuvalara geçişi daha kolaylaşıyor. Şampiyonalara altın madalya kazanma baskısıyla katılıyoruz ama biz sadece önümüzdeki hedefe odaklanıyoruz. Bir tek önümüzdeki engeli düşünüyoruz. Umarım sıra madalya almaya gelir ve biz de bunu düşünmeye başlarız. İstanbul’a dönmeyi çok istiyorum. Galatasaraylı taraftarlarımı görmek için sabırsızlanıyorum. Çok tutkulular ve umarım kadromuzdaki 7 eski Galatasaray oyuncusu için tezahürat yaparlar.”

Lindsay Whalen (Minnesota Lynx): “Hepimizin denizaşırı ülkelerde forma giymemizin adaptasyonumuza yardımcı olduğunu düşünüyorum çünkü kuralları biliyoruz. Bizi neyin beklediğinin ve oyunun nasıl aktığının farkındayız. Bazen WNBA’den çok farklı olabiliyor ama denizaşırı ülkelerde oynamak bu anlamda gerçekten fayda sağlıyor. Olimpiyatlar’a kadar önümüzde yaklaşık 1 hafta kaldı. Her gün daha iyiye gitmeye çalışıyoruz.”