A Milli Erkek Basketbol Takımı Yurda Döndü

2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri hazırlıklarının ilk durağı olan Bormio kampını tamamlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı yurda döndü.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri hazırlıklarının başlangıcı olan İtalya’daki Bormio kampını tamamladı ve yurda döndü.

Ay Yıldızlı ekip Türk Hava Yolları’nın TK 1874 sefer sayılı uçağı Milano’dan, İstanbul’a geldi. A Milliler günü dinlenerek geçirecek ve çalışmalarına yarın akşam Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapacağı antrenmanla devam edecek. Milliler 23 Temmuz Pazartesi günü ise Sofia Turnuvası için Bulgaristan’a gidecek.

Tanjevic: “Çalışmalardan memnunum” Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic havaalanında Bormio kampını değerlendirdi. Tanjevic, Bormio kampındaki çalışmaların kendisi tatmin ettiğini kaydederek, “Artık hazırlıkların ikinci aşamasına geçebiliriz. Oyuncularım fiziksel olarak yeni çalışmalara hazırlar. Şimdi Bulgaristan’daki Sofioa turnuvasında hazırlık maçları oynayacağız. Söylediğim gibi Bormio’daki çalışmalardan memnunum” dedi.

Harun Erdenay: “Bormio kampı hedefine ulaştı” A Millilerin yurda dönüşü sırasında havaalanında kısa bir açıklama yapan A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, takımın İtalya’da çok iyi çalıştığını belirterek, “Temponun yüksek olmasına rağmen hepsi özveri ile çalıştılar. Herhangi sakatımız yok. Takım olarak yavaş yavaş maç oynamaya hazır hale geliyoruz. Bormio kampı hedefine ulaştı. Önümüzde Bulgaristan’da düzenlenecek olan Sofia Turnuvası var. Bugünü dinlenerek geçireceğiz. Yarın akşam ise A Milli Kadın Takımımızın, ABD ile oynayacağı maçı izledikten sonra ilk antrenmanımızı yapacağız” diye konuştu.

A Milli Takımın tecrübeli isimlerinden Ender Arlsan kampın güzel geçtiğini ifade ederek, “Kampın sorunsuz geçmesi, sakatlık olmaması en sevindirici tarafı. Yüksek tempoda çalıştık. Saha içerisinde birbirini fazla tanıyan bir takım değiliz. Mümkün olduğunca birbirimizi tanımaya, özelliklerini anlamaya çalıştık. İyi bir kamptı. Artık yavaş yavaş maçlara başlayacağız” şeklinde konuştu.

Milli oyunculardan Sinan Güler ise genç ve biraz değşimiş bir kadro ile Bormio’ya gittiklerini söyleyerek, “Yorucu ve yoğun bir çalışma süreci geçirdik. A Milli Takım olarak gerek sisteme olan adaptasyon olsun gerekse idmanda gösterilen performans olsun bu süreç boyunca çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Şimdi takım olarak neler yapabileceğimizi görmek açısından maçlar oynayacağız. Bu maçlar Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesinde nasıl performans göstereceğimiz açısında önemli. Umarım başarılı bir şekilde devam ederiz” ifadelerini kullandı.

A Milli oyunculardan Semih Erden de, “Gerçekten yoğun ama güzel bir kamp dönemi geçirdik. Alnımızın akıyla çıktık diye düşünüyorum, çünkü çok çalıştık. Takım olarak iyi performans sergiledik. Önümüzde hazırlık turnuvası var. Bu turnuvada oyun planımızı gerekse kendi performansımızı görmek için şansımız var. Oradaki turnuvayı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Bormio kampının tempolu geçtiğini ifade eden Serhat Çetin ise, “Ama herkes hazırmış gibiydi. Benim açımdan da keyifliydi. Hepimiz ne kadar iyi çalışırsak kondisyonumuzun o kadar iyi olacağının bilincindeyiz. Basketbol idmanları da oldukça tempoluydu. Savunma kısmı üst düzeydeydi. Bu takımın en büyük özelliği bana göre savaş ve savunma olacaktır. Bunu ilk günden itibaren bize monte etmeye çalıştı teknik heyetimiz. Bunda da başarılı olduklarını düşünüyorum” dedi.

A Milli Takımın genç oyuncularından Birkan Batuk ise verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ve yoğun tempoda çalıştıklarını anlatarak, “Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Zaten genç arkadaşlarla birbirimizi uzun süredir tanıyorduk. Bu daha çabuk kaynaşmamızı sağladı. Abilerimiz de bize yardımcı oldular. Hiçbir sıkıntı olmadan kampı tamamladık” diye konuştu.

Kaynak: İHA