Okan Yılmaz Altınova Belediyespor'a İmza Attı

Faal futbol yaşantısını geçtiğimiz sezon Altınova Belediyespor’da sonlandıran ve ardından ilk teknik direktörlük deneyimini sarı-yeşilli takımda yaşayan eski Bursasporlu gol kralı milli yıldız Okan Yılmaz, Altınova’ya geri döndü.

Geçtiğimiz sezon devre arasında takıma dahil olan ve birkaç resmi müsabakada oynadıktan Sonra teknik direktörlük olarak görev yapan ve sezon Sonunda takımdan ayrılan Okan Yılmaz'ın ismi Mudanyaspor ile anlaştı şeklinde anıldı. Okan Yılmaz, Altınova Belediyespor ile sözleşme imzaladı. Altınova Belediye Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine Altınova Belediyespor Başkanı Metin Oral ve kulüp yöneticilerinin yanı sıra, Okan Yılmaz ve antrenörler katıldı.

Geçen sezon da Sarı Yeşilli takımda görev yapan Okan ile yönetimin 15 gündür görüştüğünü belirten kulüp başkanı Metin Oral, “Yapılan görüşmeler neticesinde Okan Yılmaz ile önümüzdeki sezon devam edeceğiz. Ayrıca Algun Erdem hocamız da yine Okan hocamızın yardımcılığını yapacak. Bu arada kaleci antrenörü olarak da Ferit Özinan hocamızla anlaştık. Altyapı antrenörlerimiz de A takıma futbolcu kazandırmak için var güçleriyle çalışıyor. Önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde ciddi bir futbolcu potansiyelimiz olacak” şeklinde konuştu.

Kulübün geçtiğimiz yıllara göre bu sezon daha az para harcayıp daha büyük işlere imza atacağının altını çizen Metin Oral, “Bu sezon daha az para harcayıp hedefimize ulaşacağız. Daha fazla işler yapıp yine daha büyük işlere imza atacağımıza inanıyorum. Alt yapıdan 6 futbolcumuzu A takıma aldık. Ancak yine burada tutunabilmeleri, bu futbolcuların elinde. Yaz Futbol Okulu kapsamında 220 futbolcu çalışmalarını sürdürüyor. İleriki dönemler için adeta futbolcu fabrikası olup ülke futboluna önemli isimler kazandırmak istiyoruz” dedi.

Cami olarak Son yıllarda profesyonel ligin kapısından döndüklerini kaydeden Başkan Oral, “Son dönemlerde hep profesyonel ligin kapısından döndük. İnsanların, bizim çok para harcadığımızı söyledikleri oldu. Ancak tecrübelendik ve bu tecrübelerimizden yararlanacağız. Kulübün eski başkanı Sedat Ok’un da tecrübelerinden yararlanıp bu sezonu en iyi şekilde geçirmeyi umut ediyoruz” diye konuştu.

"YAPAMAYACAĞIM İŞLERİN ALTINA İMZA ATMAM"

Altınova Belediyespor’da bu sezon iyi işlere imza atacaklarını kaydeden Okan Yılmaz ise Sarı Yeşilli takımın, hedefleri olan bir ekip olduğunu ifade etti.

Yılmaz, “Geçtiğimiz sezon Son 7 haftada teknik direktörlük gibi anlamlı görev için başkanımız bana teklif yapmıştı. Belki insanlar farklı düşündü. Altınova’da çok para var diyorlar. Ancak her zaman para harcayan ekip iyi takım kuracak diye bir şey yok. Örnek olarak Beşiktaş’ı verebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda dünya kadar para harcadılar ancak şuan UEFA kupasına bile gidemiyorlar. Ben buraya başarı için geldim ve el birliğiyle her şeyin üstesinden geleceğiz. Yapamayacağım işlerin altına imza atmam” dedi.

Kaynak: İHA