Fenerbahçeli Yönetici Deniz Tolga Aytöre'den 'Tarla' Cevabı

Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinden Deniz Tolga Aytöre, saman, saban, tarla, hasat gibi kelimelerin Anadolu’da neyi çağrıştırdığın açık olduğunu belirterek, "Bu nedenle bu açıklamayı muhatap almamız ne yazık ki mümkün değildir. Bizim muhattabımız olsa olsa hasat zamanında kasasındaki 1 milyon dolar açığı nereye harcadığını açıklayamayan 'çiftçinin kendisi’ olabilir." dedi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yeni hayata geçirilen '3 Soru 3 Cevap'ın sorularını yanıtlayan yönetim kurulu üyesi avukat Deniz Tolga Aytöre, yargı süreci devam etmekte olan 3 Temmuz sürecine dair, bilgilendirmelerde bulundu.Aytöre, yargı sürecini etkilemeye yönelik, sığ ve seviyesiz açıklamaların suç teşkil ettiğini ifade etti.

Bir hukukçu olarak devam eden bir yargılama süreci hakkında yorum ya da değerlendirme yapmamın doğru olmadığını dile getiren Aytöre, "Kanaatimce yargılayanlara ve yargılananlara gösterilecek saygının aynı oranlarda olması hukuki bir gerekliliktir. Kesinleşmemiş yargı kararları üzerine yorum ve değerlendirme yapanlar ya toplumu kaos ve kargaşa ortamına sürüklemek ya da devam eden yargı sürecini etkileme çabası içindedirler ki bu tasarrufların her ikisi de suçtur." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Öztürk'ün 'Böyle sataşmalar olunca aklıma hep tarlalar geliyor.' şeklindeki ifadesine yönelik sorulan soruya Aytöre, " Saman, saban, tarla, hasat gibi kelimelerin Anadolu’da neyi çağrıştırdığı açıktır. Bu nedenle bu açıklamayı muhatap almamız ne yazık ki ’Mümkün değildir’. Bizim muhattabımız olsa olsa hasat zamanında kasasındaki 1 milyon dolarlık açığı nereye harcadığını açıklayamayan ’Çiftçinin kendisi’ olabilir." cevabını verdi.

Yönetici Aytöre, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sizlerden öncelikli talebim, bizleri bu sığ ve seviyesiz tartışmaların içine çekmemenizdir. Stat konusu herkesin malumudur. Umarım bu tespitleri yapanların statları Fenerbahçelilerin ’kendi emek ve alın terleri’ ile inşa ettikleri Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan daha şehre yakın ve daha merkezi bir yerdedir. "