Konyaspor Yeni Sezon Hazırlıklarına Başladı

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor, 2012-2013 sezonu hazırlıklarına start verdi.

Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor’un birleşme kararından Sonra yeşil-beyazlı takımın ilk çalışmasında Konya Torku Şekersporlu bazı oyuncular da yer aldı. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde akşam saatlerinde yapılan çalışma düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı.

Ardından kısa süreli top çalışması yapan Konyasporlu oyuncular çalışmayı ikişerli gruplar halinde yaptığı koşu çalışmasıyla tamamladı. Sezonun ilk antrenmanını Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Konya Torku Şekerspor Başkanı Yavuz Erence, Başkan Yardımcıları Zeki Çimen, Muammer Günbaş, Basın Sözcüsü Güven Öten ve çok sayıda basın mensubu takip etti.

Antrenman öncesi konuşan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, iddialı bir sezon geçirmek için yönetim olarak tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Şan, “2012-2013 futbol sezonunun bugün açılışını yaptık. Futbolcularımız topbaşı yaptılar. Arkadaşlarımızla tanıştık. Yeni gelen arkadaşlarımız var. Tabi teknik heyetimiz de yeni. Hüsnü Özkara ve ekibiyle de tanıştık. İnşallah Konyaspor camiasına hayırlı olur. Önemli olan bugün burada topbaşı yapmaktı. İnşallah ilerleyen haftalarda hem transferi tamamlayacağız, hem de sezon hazırlıklarımızı önce Konya’da daha Sonra Isparta Davraz ve Bolu’da olmak üzere birinci ve ikinci etaplarını o şekilde tamamlamış olacağız. Sezona iyi bir başlangıç yapmak için gerekli her türlü hazırlıklar yapılmaktadır. Taraftarımız müsterih olsun. Konyaspor hep iddialı olmuştur bu ligde. Yine öyle bir sezon geçirmek için biz yönetim olarak tüm tedbirleri alıyoruz. Ekonomik sıkıntılar devam etmesine rağmen bunu biz takımımıza yansıtmıyoruz. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da yine futbolcularımız ve teknik heyetimizdir. Diğer sorumluluklarımızı zamana yayarak bir şekilde çözüyoruz. Kamuoyuna çok yansıtmasak da maalesef ekonomik sıkıntı devam ediyor” dedi

Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor’un birleşmesiyle ilgili soruyu da cevaplayan Şan, “Şehrimizin güzide kulübü Konya Torku Şekerspor, yeni sezonda yeni bir isimle mücadele edecek. Şekerspor’umuz da bir kardeş takım olarak bundan Sonra özellikle genç futbolcularımızın profesyonel futbol arenasında tecrübe kazanması için değerlendirilecektir. Konyaspor’dan genç arkadaşlarımızı yeni ismiyle Anadolu Selçukluspor’a vereceğiz. Oradan da tecrübeli olan kardeşlerimizi Konyaspor için değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bu Konya şehrinin uzun zamandan beri arzuladığı bir işbirliğiydi. Böyle bir işbirliğinin inşallah Konya futbolu için iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten de transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öten transferin devam edeceğini belirterek, “Takıma yarın katılacak oyuncularımız var. Mevcut kadromuzdan Robak yarın kampa katılacak. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde kaptan Erdinç ile bir sözleşme uzattık. Bunun dışında Kartalspor’dan Kaya Tarakçı ve Gökhan Güney takıma dahil oldu. Ve bunlarla birlikte ilave olarak Konya’nın önceden bildiği ve Konya’yı geçmişte coşturan Neca isimli oyuncumuz vardı. Bunun da transferi gerçekleşti. Yarın muhtemelen Konya’da olacak. Ayrıca Kayserispor’un oyuncusu Semih Aydilek de Konyaspor için top koşturacak. Bunlarla birlikte Şekerspor’dan da üç tane oyuncumuz Konyaspor kadrosuna katılacak. Bunlar da ilave olduğunda yaklaşık 30 kişilik bir kadro oluyor ilk planda. Son yapılan bu transferle takımın gerçekten ciddi manada güçlendiğini de görüyoruz. Birkaç gün Sonra toplu bir imza töreni burada yapacağız. İnşallah yeni transferlerimiz hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara ise "Bismillah deyip bugün başladık. Herkese hayırlı uğurlu olsun. İnşallah, Allah sakatlık vermeden güzel bir sene nasip eder. Güzel bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz genç oyunculardan kurulu. Başkanımızın da ifade ettiği gibi katılacak olan oyuncu arkadaşlarımız da var. Bunlarla birlikte Konya’ya yakışır, seyredenlere zevk veren bir takım yapmak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız ve herkesin de desteğiyle bu takımı arzu ettiği yere taşırız. Tek düşüncemiz bu. Ben her geldiğimde burada başarılı oldum, inşallah yine başarılı olacağız” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA