Gediz'de 7 Dalda Yaz Spor Okulu Açılışı Yapıldı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 7 dalda açılan yaz spor okulları gösterileri sporseverler ve tüm izleyenleri büyüledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gediz Anadolu Lisesi spor tesislerinde gerçekleştirilen yaz spor okulu kurslarında Atletizm, Basketbol, Jimnastik, Judo, Futbol, Voleybol ve Tekvando branşlarında kurs ve eğitim verildiği bildirildi.

Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, ilçede 9 yıldan beri açılan yaz spor okullarının çocuklar ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasına ve büyük sporcular yetiştirilmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Yaz spor okulu açarak çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan tanımanın gururunu yaşadıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, "Yaz Spor okullarımız her gün saat 15.30-19.00 saatleri arasında yaparak çocuklarımızı bunaltıcı sıcak ve nemli havalardan korumuş oluyoruz. Ayrıca camilerde dini eğitim alan çocuklarımıza yönelik camiler arası futbol turnuvası başlattık. İsteyen camiler ve vakıflar bu turnuvalara ücretsiz olarak katılabilirler. Katılım formu, spor ayakkabısı ve spor malzemesi olması yeterlidir. Bu yaz döneminde Muhipler Fatih Spor ve Gediz Gücü Spor Kulübü yaz spor okulu açmak için müracaat ettiler ve onay aldılar. Gelecek için alt yapılarını oluşturmaya başlayan kulüplerimizi bu güzel girişimlerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Gediz Gücü Spor Kulübü ve Muhipler Fatih Spor Kulübü Spor Okullarının açılışı, Halk Eğitim Merkezi Sporcuları ve Mert Yiğit Teakwando Kulübü sporcularının katılımı ile büyük spor şölenine dönüşürken, İlçe Spor Merkezi bünyesindeki sporcular da branşlarına özgü hünerlerini sergilediler. Miniklerin jimnastik gösterileri ise ana-babalar ve tüm izleyen büyüledi.

Yaz spor okulları açılışında, 4-6 yaş grubu jimnastikçilerin ve gençlerin basketbol, voleybol, teakwando ve judo gösterileri nefesleri keserken, sporcular arasında slalom-kombine hareketler-stafet gibi birçok yarışmalar düzenlendi.

Program sonunda başarılı sporculara madalya takdim eden İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim Demir, spora katkılarından dolayı Ülkü Gülaçtı, Ferhat Armutçu, Muhammed Keskin, Hüseyin Coşkun, Berk Yurtseven, Bilge Ulusoy, Burcu Nas, Hüseyin Karakaş, Rıdvan Özbek ve Tarık Erkan ile müdürlük çalışanlarına ve seyirci olarak gelen velilere teşekkür etti .

Kaynak: İHA