Baybut’ta ‘senede Bir Gün’ Şenlikleri

2010 yılında kutlanmaya başlayan ve bu yıl 3. düzenlenen ‘Senede Bir Gün’ şenlikleri gerçekleşti.

Beşpınar Beldesi Oba Deresinde gerçekleşen şenliğe Bayburt Valisi Hasan İpek, Demirözü Kaymakam Vekili Kerem Süleyman Yüksel, İmar ve İskan eski Bakanı Erol Tuncer, Petkim SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz, kurum amirleri, STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburtluların gururlu ve başarılı insanlar olduğunu fakat Bayburt’un toprakları itibari ile Bayburtlulara yetmediğini söyledi.

“Bayburt’ta yaşayanlar olarak şunu çok iyi biliyoruz ki her gidenin aklının bir tarafında Bayburt var.” diyerek sözlerine devam eden Vali İpek, “İnanın ben Bayburt’a geldikten sonra şunu çok fark ettim. Bayburtlular’ın yarısı hep Bayburt’ta. Bir ailenin bir bölümü İstanbul ve Almanya’da ise bir yanı hep burada. O anlamda memleket hasreti açısından ilk fırsatta böyle toplantılara gelip buluşuyorlar” dedi.

Vali İpek, konuşmasında Beşpınar Beledesi için hayati öneme taşıyan Çamur Barajı konusuna da değinerek, “Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bayburt ziyaretlerinde bizlerle paylaştı. İnşallah önümüzdeki yıl Çamur Barajı hükümetin programında olacak” ifadelerini kullandı.

“Senede Bir Gün” şenliğiyle Beşpınar ve Bayburt aşkını vurgulamaya çalıştıklarını, her ne sebeple olursa olsun gurbete gitmiş insanları yılda bir kez olsun Beşpınar’a gelmeyi teşvik ettiklerini ifade eden Beşpınar Belediye Başkanı Hasan Timur, “Bu nedenle Almanya, İstanbul ve ülkenin her tarafından gelen hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Şenliğimize sponsor olarak yardımcı olan Kenan Yavuz, Neşet Akgün, Sunay Turan, Ünal Vural, Fatih Okumuş, Vedat Aktan, Naim Yavuz’a teşekkür ediyorum. Beşpınar son 3 yıl içerisinde 1.5 milyonun üzerinde yatırım aldı. Burası küçük bir belde ve 1.5 milyon büyük bir para. Bize destek olan başta Bayburt Valisi Hasan İpek, Ak Parti iktidarı ve onun İl Başkanı Yusuf Elçi’ye sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan Petkim SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz ise, şenliğin geçen seneye oranla daha kalabalık olduğunu ama sayının yeterli olmadığını ve gelecek yıllarda düzenlenecek şenliğe katılımın daha fazla olması gerektiğini söyledi.

Şenliğin bir eğlence gününden çok vuslat, buluşma ve hasret giderme günü olduğunu belirten Yavuz, “Bayburt’un nüfusunun azalması hepimiz için büyük bir problemdir. Bu problemi yenmemiz gerekiyor. Bizim gençliğimizde buralarda insan çoktu, ama hiçbir şey yoktu. Bugün her şey var ama insanımız az. Devletimiz her şeyi yapmış sabah evinden kalkan çocuk, üniversiteye gidip akşam evine gelme imkânına sahip. Dolayısıyla her şeyi alt yapısıyla, hastanesi ve yollarıyla yapan devletimize artık bizimde gençlerimize burada kalmaya teşvik ederek sahip çıkmamız lazım. Heyecanla büyük bir gururla önümüzdeki yıla daha çok kalabalıklarla daha güzelliklerle buluşmayı diliyorum” diye konuştu.

Programın sponsorluğunu üstlenen Petkim SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz, işadamları Sunay Turan, Ünal Vural, Fatih Okumuş, Vedat Aktan ve Naim Yavuz’a plaketlerini Vali Hasan İpek verdi.

Programda Beşpınar Beldesi’ne 5 milyonluk yatırımla hayvan üretim ve süt çiftliği kuran Neşet Akgün’e şükran plaketini ise Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi tarafından takdim edildi.

Şenlik etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen İğne Oyası, Havlu, Kır Koşusu ve Ses Yarışması’nda ilk üçe girenlere ödülleri İmar ve İskan eski Bakanı Erol Tuncer tarafından verildi.

Folklor ekibi gösterileriyle devam eden programda, sanatçılar Gonca Coşkun, Bünyamin Oraç, Cansu Pala ve Devran sahne aldı.

Şenlik programı Beşpınar Belde Belediyesi tarafından katılan halka verilen yemeğin ardından sona erdi .

Kaynak: İHA