Aziz Yıldırım Metris'ten Tahliye Edildi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Yıldırım, geçtiğimiz yıl 3 Temmuz'da gözaltına alınmıştı.

Şike davasında tutuklu yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "örgüt kurmak" suçundan 2 yıl 6 ay, "şike ve teşvik" suçundan ise 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon 312 bin TL para cezası aldı.

Ancak Yıldırım hapis yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Tahliye kararının ardından Çağlayan Adliyesi'nden tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'ne götürülen Aziz Yıldırım, yaklaşık 2 saat süren işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Cezaevi önünde bekleyen sarı-lacivertli taraftarlar, başkanlarını coşkulu bir şekilde karşıladı.

Aziz Yıldırım, cezaevinden aracın tepe penceresinden dışarı çıkarak, taraftarları selamladı. Taraftarlar, bu sırada meşaleler yakıp, Aziz Yıldırım'a dokunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Fenerbahçeliler, tezahüratlarla başkanlarını desteklerken, Aziz Yıldırım da el sallayarak taraftarlara karşılık verdi. Yıldırım, ayrıca kendisine verilen atkı, forma ve Türk Bayrağı'nı boynuna doladı.

Başkan Yıldırım'ın tahliyesi sırasında Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı, eski yönetici Ali Koç da Metris Cezaevi'nde hazır bulundu.

Yoğun ilgiden dolayı Yıldırım'ı taşıyan araç cezaevinden ayrılmakta zorluk çekerken, Aziz Yıldırım yaklaşık yarım saatte cezaevi önünden ayrılabildi.