6. Minikler Futbol Turnuvası’nın Şampiyonu Sefaköy Kartalspor Oldu

Küçükçekmece Belediyesi sponsorluğunda, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği tarafından organize edilen 6. Minikler Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Sefaköy Kartalspor oldu.

Bir ay boyunca 19 takımın kıyasıya rekabetine sahne olan 6. Minikler Futbol Turnuvası, Yeşilova Stadı’nda gerçekleştirilen final müsabakası ve ödül töreniyle sona erdi. Sefaköy Kartalspor, Yeşilova Esnafspor’u çekişmeli geçen maçın sonunda 1-0 yenerek turnuvanın bu yılki şampiyonu oldu.

Ödül törenine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk de katıldı.

Sefaköy Kartalspor’un başlama vuruşuyla start alan maçı, ünlü spor spikeri Emre Tilev, tribündeki izleyicilere canlı olarak anlattı. Tilev’in eğlenceli ve coşku dolu yorumu eşliğinde oynanan maçı tribündeki seyirciler 60 dakika boyunca keyifle izledi.

Hakem Tahir Arıcan’ın yönettiği final maçı, çok çekişmeli geçti. Maçın 6. dakikasında Sefaköy Kartalspordan Ünal’ın bulduğu gol e Yeşilova Esnafspor cevap veremeyince maç 1-0 bitti. Şampiyon takım, kupasını ve madalyalarını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın elinden aldı. Şampiyonluk kupasını kaldıran futbolcuların heyecanı ve mutluluğu ise gözlerden kaçmadı.

Özellikle amatör spora ve sporculara verdiği değer ve yaptığı katkılarla kamuoyunun takdirini kazanan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Buradan bütün velilere sesleniyorum. Çocuklarınızı mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmeye teşvik edin, bir spora yönlendirin. Spor yapan çocukların gelişim ve sosyalleşmesi diğer çocuklara göre çok daha sağlıklı oluyor. Amacımız çocuklarımıza sporu sevdirmek ve sporu hayat biçimi haline getirmek. Bizlerin amacı profesyonel sporcular yetiştirmek değil, çocuklarımızın mutlaka sporun bir dalıyla uğraşmasını sağlamak. Onları teşvik etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde, amatör spor kulüplerimize ve sporcularımıza malzeme desteğimiz olacak, bu desteklerimiz artarak devam edecek. Bugün burada oynayan çocuklarımız, ilerde ilçemizi ve ülkemizi temsil edecekler. Bugün, bir takımımız şampiyon oldu ancak bütün takımlarımız kazandı. Tüm çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Bu gençlerimizi yetiştiren anne ve babalara da, çalıştıran hocalarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende, Yeşilova Esnafspor ikincilik, Halkalı Taştepe ise üçüncülük ödülünü aldı. Turnuvanın en centilmen takımı ise İFA oldu. Dereceye giren takımların yanı sıra törende, en erken gol, gol kralı, en iyi kaleci ve emeği geçenler kategorilerinde de ödül verildi.

Dereceye girenler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı .

Kaynak: İHA