Yusuf Kurtuluş Adana Demirspor’da

Bank Asya 1. Lig’in yeni takımı Adana Demirspor, dış transferde atağa kalktı.

Mavi Şimşekler, geçtiğimiz sezon Elazığspor’un şampiyonluğunda önemli bir misyon üstlenen Yusuf Kurtuluş’u renklerine bağladı. Kongre sürecini geride bırakıp, Önder Serin’in kulüp başkanlığı görevine seçilmesinin ardından yeniden yapılanma sürecine giren Adana Demirspor’da değişim hamleleri sürüyor. Güvenç Kurtar’ın teknik direktörlüğe getirilmesi ile birlikte önce iç transferde sorunları giderek Güney temsilcisi, dış transferde ise adeta şaha kalktı. Kadrosunu güçlendirip, ligde kalıcı olmanın yollarını arayan mavi-lacivertliler, son olarak geçtiğimiz sezon Elazığspor’un şampiyonluğunda önemli bir pay üstlenen Yusuf Kurtuluş’u kadrosuna dahil etti. 26 yaşındaki futbolcu ile bir yıllık resmi sözleşme imzalayan Mavi Şimşeklerde, dış transfer çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Yusuf Kurtuluş için Aytaç Durak Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine, Kulüp İkinci Başkanı Ali Uğur Akbaş ile birlikte Asbaşkan Aziz Kaya ve Basın Sözcüsü Casim Korkmaz da katıldı.

Burada konuşan Yusuf Kurtuluş, Adana Demirspor’u ulu bir çınara benzetip, kulüp tarihinin başarılarla dolu olduğunu anlattı. Kurtuluş, “Böylesine önemli bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımla birlikte Adana Demirsporumuzu hedeflerine ulaştıracağız. Camiası ve taraftarına da bu yakışır” dedi.

Öte yandan, ön libero mevkiinde oynayan Yusuf Kurtuluş, futbola Trabzonspor’da başladı ve sonrasında da sırası ile Darıca Gençlerbirliği, Konyaspor, Denizlispor, Giresunspor, Kayseri Erciyesspor ve Elazığspor formalarını giydi .

Kaynak: İHA