Madalya İçin ‘Yelken’ Açtılar

Türkiye'yi yelken branşında temsil edecek sporcular, madalya için olimpiyata yelken açtı.

Sporcuların hedefi; ilk 10 içinde yer alarak yarışların Son günü yapılacak ‘madalya yarışı’na katılmak. Yelken branşında 63 ülkeden 380 sporcunun katılacağı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda yarışlar Dorset şehrinde Weymonth-Portland’da gerçekleştirilecek. 29 Temmuz’da Finn yarışları ile başlayacak olimpiyat mücadelesi 9 Ağustos’ta 470 sınıfı madalya yarışıyla Sona erecek. Tüm sınıflarda 10 yarış Sonucuna göre madalya sıralaması belirlenecek. Oyunlarda Türkiye’de Laser Standart, Laser Radial, 470 ve Finn olmak üzere 4 sınıfta 5 sporcu ile temsil edilecek. Olimpiyatlara gitmek için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne gelen sporcular madalya için umutlu konuştu.

Laser Radial sınıfında yarışacak Nazlı Çağla Dönertaş, çok yoğun bir tempoda hazırlandıklarını söyledi.

Avrupa üçüncülüğü ile önemli bir derece elde ettiğini ifade eden Dönertaş, “Şimdi herkesin daha çok beklentisi var. Hedefimiz madalya yarışı yapmak. Asıl hedef; 2016’da madalya almak. En iyisini yapmaya gidiyoruz.” dedi.

Laser Standart sınıfında yarışacak Mustafa Çakır da, "Bu zamana kadar her şeyi zamanında yaptık. Antrenmanlarda iyi hazırlandık. Son bir antrenman dönemi daha kaldı. Olimpiyatların gerçekleşeceği yerde. Bu zamana kadar yapacağımız her şeyi yaptık. Bundan Sonrası Allah’a kalmış. Hedefim madalya yarışı olacak. Son gün ilk 10 sporcunun yarışabileceği madalya yarışı düzenleniyor. Onun için kalabilirsek barışı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Finn sınıfında yarışacak Alican Kaynar ise, motivasyonlarının çok yüksek olduğunu, tüm kafilelerin sürprizlerle döneceğini ifade etti.

Rekabetin çok yüksek olduğunu belirten Kaynar, ilk 10’a kesinlikle gireceklerini sözlerine ekledi. Sporcular hep bir ağızdan, "Türkiye için yelken açıyoruz" dedi.